Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı ardından yazılı açıklama

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısı tamamlandı. Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Batılı ülkelerde yükselişe geçen İslam karşıtlığı hususu ele alındı." denildi.

GÜNDEM 27.01.2021, 20:31
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı ardından yazılı açıklama

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Söz konusu toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

Toplantının ardından bir yazılı açıklama gerçekleştirildi. "Toplantıda, Kurul mensupları, Batılı ülkelerde yükselişe geçen sığınmacı ve İslam düşmanlığı hususu ele almışlar, İslam aleminin içinde bulunduğu vaziyet üzerine değerlendirmelerde bulunmuşlardır." ifadesi ile başlayan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, toplantıda, Batılı ülkelerin uzunca bir süre ardına saklandığı insan hakları, demokrasi, özgürlük makyajı döküldükçe, barbar, ayrımcı, vandal ve ırkçı yüzün kendini göstermeye başladığını dile getirmiştir. 

Doğu Türkistan’dan Myanmar'a, Kafkaslar ve Balkanlar'dan Filistin’e kadar farklı coğrafyalarda da Müslüman toplumlara yönelik zulüm, katliam, işgal, baskı ve fanatizm uygulamalarının gözlendiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en iç acıtıcı ve vahim sahnelere de İslam coğrafyasında şahitlik edildiğini ifade etmiştir.

Kurul mensupları, İslam dünyasının iç çatışmalardan kurtarılıp, birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesi ve dinin özünden neşet etmeyen arkası meçhul yapılarla mücadele konuları üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunmuşlardır."

Yorumlar (0)