Cumhurbaşkanlığı YİK toplantısı ardından yazılı açıklama

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

GÜNDEM 23.06.2021, 18:25 24.06.2021, 11:28
Cumhurbaşkanlığı YİK toplantısı ardından yazılı açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nın ardından yazılı açıklamada bulunuldu. 

Yeni anayasa vurgusu

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Kurul üyeleri, hukuk, adalet ve yeni anayasa hususları üzerine fikir alışverişinde bulunmuşlardır. 

Kurul üyeleri, vatandaşlarımızın hiçbir ayrım olmaksızın tüm fertleriyle en ileri standartlarda demokrasi ve hukuka layık olduğunu ifade etmişlerdir. Türkiye'ye yeni ve sivil bir Anayasa kazandırma çabalarını, hayata geçen tüm reformların çatısı olarak gördüklerini kaydetmişlerdir.

"Reformlar devam edecek"

Temel kanunlarımızı tekrarlayarak ve adalet teşkilatımızın altyapısını kuvvetlendirerek, yargının işleyişini kolaylaştırdıklarını dile getiren Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimize söz verdiği gibi, daha güçlü demokrasi ve daha fazla özgürlük için reformlara kesintisiz bir şekilde devam ettiğimizi belirtmiştir.

"Yeni anayasa için en geniş uzlaşı"

Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Güçlü Toplum, Özgür Birey; Daha Demokratik Bir Türkiye' vizyonu ile hazırladığımız İnsan Hakları Eylem Planımızın da bu sürecin önemli bir parçası olduğunun altını çizmiş, vatandaşlarımızın beklentisi ve ülkemizin gereksinimi olan yeni ve sivil bir Anayasa'yı en geniş uzlaşıyla kazandırmak için faaliyetlerine kararlılıkla devam ettirdiklerini belirtmiştir."

Yorumlar (0)