Cumhurbaşkanlığı yarışında adaylık için YSK'ya 7 başvuru

Seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilme talebinde olanların, YSK'ya başvuru süresi tamamlandı. Toplamda 7 isim başvuruda bulunurken, söz konusu kişilerin 22-27 Mart arasında 100 bin imzayı toplaması gerekiyor.

GÜNDEM 21.03.2023, 10:00
Cumhurbaşkanlığı yarışında adaylık için YSK'ya 7 başvuru

Seçimlere kısa bir süre kaldı. Bu noktada çalışmalara başlayan Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim tarihi için oluşturduğu takvime göre hareket etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı adaylığı adına seçmenlerce aday çıkarılma talebinde olan isimlerin başvuru süresi tamamlandı.

“Oy oranımız yüzde 19-20’lerde”

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de adaylık başvurusunu gerçekleştirebilmek adına YSK'ya ulaştı. Başvurusunun sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan İnce, "Şu an oy oranımız 19-20'ler düzeyinde." dedi.

Kampanya süreci boyunca belirli adayların oyunu yükselteceğini, bazılarının da düşeceğini ifade eden İnce, "Bu işlemi 30'un üstünde bir oyla bitireceğiz. Seçim daha öncesinde de dediğimiz gibi ikinci tura kalacak. Bu kısımda ise yüzde 60’ın üstünde bir oy alıp cumhurbaşkanı olacağım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı hakkındaki tartışmaları değerlendiren İnce, "Millet İttifakı bu konuya itiraz edemiyor. Anayasaya aykırı anca biz onaylıyoruz diyorlar. Bu konuda ilkeli kişiler olduğumuz için gerekeni yapacağız” dedi.

“Yarışta bulunmak istiyoruz”

Bu noktada başvuru yapan diğer isim ise Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan oldu. Başvurunun ardından açıklamada bulunan Oğan, "Türkiye'nin, HÜDA-PAR ile HDP arasında bırakılmasına razı olmayacağız. Gerekli olan imza miktarına hızla erişerek yarışta bulunmak istiyoruz” dedi.

Yeniden Refah Partisi başvurdu

Yeniden Refah Partisi de cumhurbaşkanı adaylığı noktasında Cumhur İttifakı'na katılmama kararı verdi. YSK’ya giden partinin genel başkanı Fatih Erbakan, ikinci tura kalınması durumunda yeniden bir görüşme sağlanacağını aktardı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulundu. Başvurusunun sonrasında açıklamada bulunan Perinçek "Cumhurbaşkanlığı adına 100 bin imzayı aldım. YSK Başkanı’na gereken evrakı gönderdik." dedi.

3 aday daha başvurdu

Bu 4 ismin dışında Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Murat Ünver, Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun ile Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal "bağımsız aday" şeklinde kurula adaylık başvurusu yaptı.

Yorumlar (0)