Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın ziyaretine Beyaz Saray’dan açıklama

Beyaz Saray, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın ikili görüşmesine dair ayrıntıları paylaştı.

GÜNDEM 15.03.2023, 09:12 15.03.2023, 09:17
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın ziyaretine Beyaz Saray’dan açıklama

14 Mart günü Başkent Washington'da görüşme sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın temasına dair Beyaz Saray'dan yazılı bir açıklama geldi.

Birçok konu ele alındı

Söz konusu temasta, Sullivan'ın, Türkiye'de gerçekleşen depremler sebebiyle taziye mesajını tekrar ettiğinin ifade edildiği bilgilendirmede, ABD'nin söz konusu gelişmeler sırasında Türkiye halkına desteğinin sürdürebileceğinin ifade edildiği kaydedildi.

Açıklamada, iki tarafında, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin süresinin uzatılması adına Türkiye'nin uğraşları ve Rusya'nın Ukrayna'da devam ettirdiği saldırılarının dışında bir dizi küresel ve bölgesel gelişmeleri de yaptıkları aktarıldı.

Tarafların, Azerbaycan ve Ermenistan arasında süregelen müzakerelere sağladıkları destekle beraber ikili savunma iş birliğini de ele aldıklarının ifade edildiği açıklamada, Sullivan'ın, ABD'nin Finlandiya ve İsveç’in NATO mensubu olmaları şeklinde görüşme sağladığı belirtildi.

Yorumlar (0)