Cumhurbaşkanlığı, karla mücadele verilerini paylaştı: 74 bin personel çalışıyor 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ülke genelinde etkili olan yoğun kar yağışıyla mücadele edildiğini belirtirken mücadele verilerini de paylaştı. 75 il ve devlet yolunun ulaşıma kapandığını, iller arası geçişlerin tedbir amaçlı durdurulduğunu belirten başkanlık, 81 il genelinde 4603 kişinin güvenli tesislere yerleştirildiğini ve şu anda yurt genelinde 74 bin 936 personelin çalıştığını aktardı. 

GÜNDEM 25.01.2022, 08:41
Cumhurbaşkanlığı, karla mücadele verilerini paylaştı: 74 bin personel çalışıyor 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ülke gündemini günlerdir meşgul eden olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Twitter üzerinden yapılan açıklamada mücadelenin verileri paylaşıldı. AFAD verilerine göre şu anda yurt genelinde 25 bin 187 makine, teçhizat ve araç ile toplam 74 bin 936 personel çalışmalarını sürdürüyor.  



4603 vatandaş güvenli tesislere sevk edildi 

81 il genelinde toplam 4603 vatandaş, mahsur kaldığı yol ve sokaklardan alınarak güvenli tesislere sevk edildi. Olumsuz hava şartları sebebiyle 75 il ve devlet yolu ulaşıma kapanırken Bursa, Düzce, Yalova, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’dan İstanbul’a bağlanan yollar da tedbir amaçlı kapatıldı. 6 şehir valiliği, yolda kalan vatandaşlar için gerekli tedbirlerin alındığını duyurdu. Adıyaman ve İstanbul havaalanlarındaki uçuşlar da ertelendi.  



Yorumlar (0)