Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanıyor! Aşılama ve yüz yüze eğitim masada...

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında, sel felaketleri, yangın, salgın ve Afganistan toplantının gündem maddeleri olacak.

GÜNDEM 16.08.2021, 09:51 16.08.2021, 20:07
Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanıyor! Aşılama ve yüz yüze eğitim masada...

Bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak.

Toplantının gündem maddeleri

Son zamanlarda vaka ve can kaybı sayılarındaki artışın değerlendirileceği toplantıda, salgına karşı aşılama faaliyetleri ele alınacak.

Yurt genelinde, Kovid-19 1. doz aşısını olanların sayısı 44 milyon seviyesine gelirken hükümet, bu rakamların biraz daha da yükselmesi için çaba içerisinde. Bugün yapılacak toplantıda, Sağlık Bakanı Koca bir sunum yapacak.

Yeni önlemler masada

Vaka sayılarının kontrol altına alınması amacıyla; aşı olmayanların veya HES kodu göstermeyenlerin, kalabalık ve kapalı mekanlara girişlerinin önlenmesi gibi tedbirlerin görüşülmesi bekleniyor.

Sel ve yangın felaketleri

Yapılacak toplantıda, ülkenin güneyini etkileyen orman yangınları ile Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketleri de kapsamlı bir biçimde ele alınacak. Bartın, Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye yönelik yardımlar ve ciddi hasar gören yerlerin tekrar imarına ilişkin atılacak adımlar, toplantının gündem maddeleri arasında yer alacak.

Yüz yüze eğitim

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından da toplantıda bir sunum yapması bekleniyor. Bakan Özer, yüz yüze eğitim için 6 Eylül’de kapılarını açacak eğitim kurumlarında alınacak tedbirlere ilişkin bilgi verecek.

Bu kapsamda; personel ve öğretmenlerin, öğrenci velilerinin aşılarının tamamlanmış olması veya düzenli PCR testi sonucu ibraz etmelerine ilişkin uygulamanın başlatılması değerlendirilecek.

Afganistan’daki gelişmeler

Başta Afganistan'da yaşanan gelişmeler olmak üzere, dış politika da ayrıca kabinenin gündeminde olacak.

Yorumlar (0)