Cumhurbaşkanı’nın dünürü, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti

Gelen son dakika açıklamasına göre, 1949 doğumlu 72 yaşındaki Özdemir Bayraktar’ın vefatını oğlu Haluk Bayraktar kendi sosyal medya hesabından duyurdu. Özdemir Bayraktar, Selçuk, Ahmet ve Haluk Bayraktar’ın babası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında dünürü idi.

GÜNDEM 18.10.2021, 13:53 18.10.2021, 14:00
Cumhurbaşkanı’nın dünürü, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar yaşama veda etti. Acı haberi sosyal medya hesabından duyuran oğlu Haluk Bayraktar, babasının kendilerine her zaman ilham kaynağı olduğunu, değerlerinden hiç taviz vermeden onurlu bir hayat yaşadığını, sürekli araştıran ve üreten bir insan olduğunu ayrıca haksızlıklar karşısında pes etmeyen biri olduğunu söyledi.

Yarın toprağa verilecek

Baykar ise yaptığı açıklamada, “Milli SİHA'larımızın lider ismi, Yönetim Kurulu Başkanı’mız ve yol göstericimiz olan Özdemir Bayraktar, Hakk'a yürüdü" dedi.

 Özdemir Bayraktar’ın yarın Fatih Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

Başarılarla dolu bir hayat

Özdemir Bayraktar 1972 yılında İTÜ Makine Mühendisliği’nden mezun oldu. Birçok fabrikanın kuruluşunda yer aldı, yönetici pozisyonunda çalıştı. Baykar Makina’nın kuruluşunda önemli görevler aldı. Burada birçok makinanın tasarım süreçlerine yön verdi. Özgün ve milli İnsansız Hava Aracı teknolojisi alanında büyük çalışmalar yaptı. Baykar tarafından geliştirilen tüm ürünlerin tasarımlarına imzasını attı. Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI TİHA’nın tasarımlarını da kendisi yaptı. Bu sene kendisine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı da verildi.

Yorumlar (0)