Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da aşı yaptırdı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Şehir Hastanesi'nde CoronaVac aşısı yaptırdı.

GÜNDEM 16.01.2021, 19:16 17.01.2021, 13:57
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da aşı yaptırdı

Ülkemize getirilen Çinli CoronaVac aşısına 'Acil Kullanım Onayı' verilmesinin akabinde ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı yaptırmış, sonrasında sağlık personelleri ile siyasi kişilere de aşı uygulanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından çok sayıda isim de CoronaVac aşısı yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Şehir Hastanesi'nde Çin aşısının ilk dozunu uygulattı.

Önlem amaçlı 15 dakika bekledi

Oktay, önlem maksadıyla 15 dakika beklemesinin akabinde medya mensuplarına açıklamalar yaptı.

Oktay, çok rahat bir biçimde aşı olduğunu söyleyerek, hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Ülkemizin salgınla mücadelesine değindi

Ülkemizin dünyaya emsal teşkil eden bir aşılama sistemi olduğunu dile getiren Oktay, COVID-19 salgını hususunda Türkiye'nin tüm ülkelerden pozitif anlamda ayrıştığını ve oldukça başarılı bir savaş verdiğini ifade etti.

Gelinen noktada sağlık sistemi altyapısının oldukça önemli olduğunu ve aşı uygulama adımında da aynı başarının tekrarlandığını vurgulayan Oktay, şu ifadeleri kullandı:

"Nisan ayında yerli aşıya kavuşacağız"

"An itibarıyla 700 bin sayısına yaklaştık diye öğrendim. Yani, çok hızlı bir biçimde, yeni başlamamıza karşın, aşılamada ilk sıralara yerleşen devletler arasına girmiş durumdayız. Allah'ın izniyle nisan ayına doğru yerli aşılarımız da piyasaya çıkacaktır. Kendi aşımızdan sonra, önümüz iyiden iyiye açılacaktır. Buradan bütün vatandaşlarımıza, gönül rahatlığıyla gelip aşılarını uygulatmalarını öneriyorum. Bu hem kişisel anlamda sağlık için hem kitle sağlığı hem de Türkiye'nin sağlığı için ve bir an evvel normalleşmemiz yönünden oldukça önemli."

"Geniş kapasiteli bir aşılama olanağına sahibiz"

Ankara Şehir Hastanesi'nde aşı yapılması için 130 odanın hazırlandığını belirten Oktay, "Dolayısıyla, ülkemizdeki tüm şehir hastanelerimizi, diğer kamu hastanelerimizi, aile sağlık merkezlerimizi de potaya soktuğumuzda, oldukça geniş bir kapasiteyi an itibarıyla aşılama olanağı için tüm vatandaşlarımıza sunmuş durumdayız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)