Cumhurbaşkanı'ndan "Roman açılımı" genelgesi

Roman vatandaşların eğitim, sağlık, istihdam, barınma ve sosyal hizmetler alanlarında yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik strateji belgesinin ikinci aşama eylem planını oluşturan Cumhurbaşkanlığı genelgesi, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GÜNDEM 11.12.2019, 07:15
Cumhurbaşkanı'ndan "Roman açılımı" genelgesi

Roman vatandaşların sağlık, eğitim, barınma, istihdam ve sosyal hizmetler alanlarında yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik strateji belgesinin ikinci aşama eylem planını içeren Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe kondu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan genelgede, 2016-2021 tarihli Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi'nin 2019-2021 tarihli II. Aşama Eylem Planı'nın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmî internet adresinde yayımlanacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genelgede, söz konusu eylem planının ilgili tüm paydaşlar tarafından uygulamaya konulacağını ilan etti.

II. Aşama Eylem Planı'nın uygulanmasında ilgili bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlar tarafından azami gayret gösterileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardım sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Roman açılımına yönelik ilk eylem planı 2016 yılında yayınlanmıştı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başlatılan ve 2021 yılına kadar devam etmesi planlanan "Roman açılımı" kapsamında, "Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ile I. Aşama Eylem Planı" 30 Nisan 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe sokulmuştu.

Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 19 sayfalık belgede, Romanların sağlık, sosyal hizmetler, sosyal yardımlar, barınma, eğitim ve istihdam başlıkları altındaki problemleri ve çözüm önerileri sıralanarak, yaşadıkları çeşitli sıkıntılara vurgu yapılmıştı.

Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi'nin eylem planında yer alan problemlerin çözümüne yönelik önemli çalışmaları hayata geçirmiş, Romanların yoğun yaşadığı illerden Ankara, Adana, Balıkesir, Hatay, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Manisa, Mersin ile Tekirdağ'da çeşitli projeleri uygulamaya koymuştu.

Yorumlar (0)