Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sığınmacı açıklaması:''Huzurlu ortam sağlanınca dönecekler''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sığınmacı polemikleriyle alakalı açıklama yaptı. Sığınmacıları gönderen değil kucaklayan bir yönetim olduklarını söyleyerek, ''Kuzey Suriye'de nezih şartlar sağlanınca gönüllü olarak geri gideceklerdir'' şeklinde bilgi verdi.

GÜNDEM 20.04.2022, 18:00 20.04.2022, 18:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sığınmacı açıklaması:''Huzurlu ortam sağlanınca dönecekler''

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar içerisinde sığınmacılar ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Yapılan evlerin tamamlanmasıyla birlikte sığınmacılarında gönüllü bir şekilde gideceği açıklamalar arasında yer aldı.

Gönüllü olarak gidecekler

Suriyeli sığınmacılarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, yaptığı açıklama hatırlatılarak, "Ramazan Bayram öncesinde Suriyeli sığınmacılarla alakalı herhangi bir karar var mı?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Süleyman Bey'in açıklamaları doğrudur. Bizim ülkemiz sığınmacıları gönderen değil, sarmalayan bir hükümetiz. Bütün Kuzey Suriye'deki yapımı sağlanan briket evlerin bitmesiyle beraber sığınmacılarında bölgelerine dönmesine yardımcı olacağız. Sakin ve güzel bir ortam sağlanınca sığınmacı kişilerde gönüllü bir şekilde geri dönecektir" şeklinde cevapladı.

Yorumlar (0)