Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a: Vakti saati geldiğinde gereği yapılır

Bugün Bosna-Hersek’e bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Yunanistan gayrimeşru tehditlerini sürdürürse, her sabrın bir sonu vardır. Vakti saati geldiğinde gereği yapılır” dedi. 

GÜNDEM 06.09.2022, 17:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a: Vakti saati geldiğinde gereği yapılır

Bosna-Hersek’te resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından Türkiye ve Bosna Hersek yetkililerinin heyetler arası toplantıları başladı. İmza töreni sonrası ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha Yunanistan’a net mesajlar verdi. 

“Benim anlattıklarım rüya değil”

Bir basın mensubunun, “Kısa süre önce, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dediniz. Yunanistan tarafı bunu savaş tehdidi olarak görüyor. Çekya da bu konuda, ‘Bu bir Avrupa Birliği ülkesine savaş tehdididir, bunu asla kabul edemeyiz’ değerlendirmesinde bulundu. Türkiye, gerçekten Yunanistan’a harekat düşünüyor mu?” sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim anlattıklarım rüya değil. ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyorsak, vakti saati geldiğinde bu olabilir” ifadelerini kullandı. 

“Uçaklarımıza radar kilidi atılması, hayra alamet bir durum değildir”

Yunanistan’ın Türk uçaklarına radar kilidi atmasının hafife alınacak bir konu olmadığını dile getiren Erdoğan, “Buralardan hareketle, bize karşı bu tarz gayrimeşru tehditler devam ederse, her sabrın bir sonu vardır. Vakti saati geldiğinde gereği yapılır. Uçaklarımıza radar kilidi atılması, hayra alamet bir durum değildir. Türkiye de böyle bir duruma asla göz yummamıştır, yummayacaktır” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)