Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vatandaşa altın ve döviz çağrısı

Haftanın başından itibaren piyasalarda ‘battık’ çığırtkanlığı yapanlara itibar edilmemesi çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşa seslenerek, ellerindeki altın ve dövizi finans kuruluşlarına yatırması çağrısında bulundu.

GÜNDEM 24.03.2021, 13:46 25.03.2021, 11:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vatandaşa altın ve döviz çağrısı

Haftalardır beklenen AK Parti’nin 7. Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Borsa ve döviz kurlarının birkaç gündür gündemi meşgul ettiğini belirten Erdoğan, AK Parti'nin 2023 hedefi doğrultusunda izleyeceği yol haritasına da değindi.

Türkiye’nin ekonomisine spekülatif saldırıların olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara da döviz ve altınları finans kuruluşlarına yatırmaları çağrısında bulundu.

‘Türkiye'nin durumunu yansıtmaz’

Türkiye’nin milli gelirini 17’inci sıradan 13’üncü sıraya yükselttiklerini ifade eden Erdoğan, “Geçen yıl yüzde 1,8 büyüme ile G20 arasında ikinci sırada yer aldık. Faiz ödemelerini geçen yıl yüzde 16'ya gerilettik” açıklamasında bulundu.

Her ay ülke ekonomisinin ihracat rekorları kırdığını ifade eden Erdoğan, “Son günlerde piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin potansiyeli ve yarınını kesinlikle yansıtmıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşa çağrıda bulundu

Kendini güvende hissetmek amacıyla elinde dolar ve altın tutan vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Döviz ve altını çeşitli finans araçlarına yatırarak ekonomiye kazandırmalarını istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

‘Battık, bittik sözlerine inanmayın’

Vatandaşın Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif açıklamalara kulak tıkaması gerektiğini belirten Erdoğan, “Birilerinin ‘Battık, bittik’ diye kötülemelerine bakmayın. Önümüzdeki dönem Türk ekonomisini, yatırım ve üretim temelinde büyüteceğiz” dedi.

Dış politikaya yönelik açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akdeniz’de tezgâhı bozduk. Libya'nın meşru hükümetine verdiğimiz destekle kötü niyetli çevrelerin heveslerini kursaklarında bıraktık” açıklamasında bulundu.
 

Yorumlar (0)