Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye Ermenileri Patriği’ne mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan’a 24 Nisan mesajı gönderdi. Mesajda, “Hayatlarını kaybeden Osmanlı Ermenilerini saygıyla anıyorum. Acıları büyütmek yerine gelecek inşa edelim.” ifadeleri yer aldı.

GÜNDEM 24.04.2022, 13:39
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye Ermenileri Patriği’ne mesaj

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a bir mesaj gönderdi. Erdoğan’ın mesajı, “Birinci Dünya Savaşı’nın zorlu koşullarında hayatlarını yitiren Osmanlı Ermenilerini anmak üzere İstanbul ermeni Patrikhanesi’nde toplanan Ermeni toplumunu selamlıyorum ve hayatlarını kaybeden Osmanlı Ermenilerini saygıyla anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Birinci Dünya Savaşı dönemi, Osmanlı İmparatorluğu’nun son zamanlarına tekabül etmiştir ve bu dönem oldukça zorlu geçmiştir. Bu acılar, hepimizin ortak yönüdür. Bu sebeple ayrım gözetmeksizin anlamak ve paylaşmak gerekir. Bunlar, insanlık vazifesidir.”



“Acıları büyütmek yerine birlikte gelecek inşa etmeliyiz”

“Yüzlerce senedir tasada ve sevinçte ortak olan bizler, geçmişimizin yarasını birlikte sarmalı ve insani bağlarımızı kuvvetlendirmeliyiz. Bu amaçla, acılarımızı büyütmek yerine bin senelik köklü beraberliğimizden ilham alıp geleceğimizi beraber inşa etmeliyiz. Nitekim bu kapsamda komşumuz Ermenistan ile olumlu süreci başlatmış bulunuyoruz. Normalleşme sürecimizde iki komşu ülkenin arsındaki işbirliğinden yana olan tüm Ermeni kökenli vatandaşlarımızı samimiyetle destekliyoruz. Bölgemizde kalıcı barışın hakim olması adına bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor, bu konuda herkesin desteğini talep ediyoruz. Bu topraklarda uzun süre birlikte yaşadığımız ve hem beşeri hem de kültürel hayatlarımızda silinmez izler bırakan Ermeni vatandaşlarımızın emniyeti ve huzurunu idame ettirmeleri için her türlü gayreti göstereceğimizden emin olunuz.”

Yorumlar (0)