Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tıp Bayramı'na özel, sağlıkçılara dijital mektup…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez bugün faaliyete geçirilen ve nisan ayına kadar devam edecek “Destan Yazanlara Mektup Yazalım” sloganıyla oluşturulan dijital mektup platformunda sağlıkçılara ilk mektubu yazdı. İsteyen herkes platform üzerinden sağlık çalışanlarına duygu ve düşüncelerini iletebilecek.

GÜNDEM 14.03.2021, 13:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tıp Bayramı'na özel, sağlıkçılara dijital mektup…

Toplumsal konulara ilişkin farkındalık oluşturmak için kurulan Lütfen Platformu’nca pandemi döneminde büyük bir özveriyle hizmet veren sağlık çalışanlarımız için “Destan Yazanlara Mektup Yazalım” sloganıyla düzenlenen dijital mektup kampanyasının ilk mektubu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yazıldı.

Dijital mektuplar 14 Mart Tıp Bayramı’nda yani bugün yazılmaya başlandı ve nisan ayına kadar sürecek. İsteyen herkes sağlık çalışanlarına duygu ve düşüncelerini yazabilecek.

Mektuplar, ülke genelindeki bütün sağlık çalışanlarına ulaştırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilk mektup…

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Değerli kardeşim’ hitabıyla başladığı mektubunda, “Sizleri ve ailenizi en kalbi duygularımla selamlayarak 14 Mart Tıp Bayramınızı tebrik ediyorum.

Bu bayramın siz sağlık çalışanlarımız için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sizlere ve tüm meslektaşlarımıza milletimize ve bütün insanlığa yapmış olduğunuz hizmetler için şükranlarımı sunuyorum.” diyerek başladı.

Sağlıkçıların gayret, bilgi ve becerisinin fedakarlıklarla birleştiği ve doğrudan insan yaşamına dokunan saygıdeğer bir mesleği icra ettiklerini vurgulayan Erdoğan, 14 Mart tarihini sağlık çalışanlarına minnet ve vefa borcunu ödemenin bir vesilesi olarak gördüklerini kaydetti.

“Bütün dünyaya örnek oldunuz”

Tarih boyunca gerektiği zaman canları pahasına milletin yardımına koşan sağlıkçıların, korona döneminde yürütülen zorlu mücadelede de yeniden en ön safta yer aldığı kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

“Haftalar boyunca evlerine gidemeyen, sevdiklerine ve çocuklarına sarılamayan sağlık çalışanlarımız, sizler vatandaşlarımızı yeniden sağlığına kavuşturmak amacıyla gece gündüz demeden tüm dünyaya örnek olan bir mücadele gösterdiniz.

Bu dönemde sizleri yalnız bırakmamak ve çalışma şartlarını iyileştirmek amacıyla bütün imkanlarımızı seferber ettik. 18 senede yaptığımız tüm yatırımlara ek olarak yalnızca salgın döneminde 16 bin yatak kapasitesi bulunan 25 yeni sağlık merkeziyle ek 11 hizmet binasını devreye aldık.”

“Mücadelemiz henüz sona ermedi”

Şimdiye dek 30 bine yakın canımızı bizlerden kopartan koranavirüs pandemisinin henüz sona ermediğini biliyoruz. Salgın bütünüyle bitene kadar el birliğiyle çalışmayı sürdürmemiz ve yeni normal sürecinde bir yandan adımlarımızı atarken öte yandan ise sağlık sistemimizi ayakta tutacak olan çalışmaları gerçekleştirmeyi sürdürüyoruz.

“Her zaman izlerin yanındayız”

“Salgınla mücadeleye ilişkin yaşamlarını kaybeden meslektaşlarınıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum. Şimdiye dek olduğu gibi inşallah bundan sonrası için de sizlere maddi ve manevi destek olmayı sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle sizlerin ve ailelerinizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyor, huzurlu, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.”

Yorumlar (0)