Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO mesajı: "Bunun hiçbir izahı yok"

Gölcük Tersanesi'nde gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in Türkiye'ye yaptırım uygulamasını bir kenara koyamayacaklarını ifade etti. NATO'ya da mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Milli güvenlik ile ilgili somut adımlar istiyoruz'' sözlerini kullandı. Erdoğan, 5-6 yıl içinde milli denizaltının donanmaya teslim edileceğini de duyurdu

GÜNDEM 23.05.2022, 15:38 23.05.2022, 16:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO mesajı: "Bunun hiçbir izahı yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı'nda düzenlenen Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'ne katıldı. 

“Bize parasıyla verilmeyen silahlar, terör örgütlerine verildi”

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’ya veto mesajı yolladı. 

Erdoğan açıklamalarında şunları ifade etti: "Parasıyla bize verilmeyen silahlar DAEŞ'le mücadele gerekçesiyle TIR’larla terör örgütlerine aktarıldı. Bugün övgüyle Türkiye'nin NATO'ya katkısından bahsedenler ülkemizi düne kadar acımasızca eleştiriyordu.

NATO'da oynadığımız rol ortadayken, müttefiklerimizle hâlâ yaptırım konuşuyoruz. İsveç'in bize yaptırım kararlarını kenara koyamayız. Bunların makul bir izahı yoktur. NATO için bedel ödeyen bir devlet olarak milli güvenliğimize ilişkin hususlarda ucu açık, diplomatik ifadelerden çok somut adımlar görmeyi bekliyoruz."

“5-6 yıl içinde milli denizaltı teslim edilecek”

Açıklamalarında milli denizaltı ile ilgili bilgiler aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları belirtti: 

''Bu yıldan sonra her sene bir denizaltımızı hizmete alarak, 2027 yılına kadar yeni tip 6 denizaltımızı donanmamıza kazandıracağız. 15-20 yıl öncesine kadar hayal dahi edilemeyen söz konusu bu başarılara önem veriyoruz. Hızırreis'in 2023'te, Selmanreis'in de 2027'de hizmete alınmasını hedefliyoruz. 5-6 yıl içinde milli denizaltımızı donanmamıza teslim edeceğiz. Eskilerin tabiriyle milletimiz, feleğin çemberinden geçti. Bugün üstünde yaşadığımız topraklarda çok zorlu mücadeleler verdik."

Yorumlar (0)