Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı öncesinde bir mesaj yayınladı. Mesajında Covid-19 süreci ve aşılamaya da değinen Erdoğan, aşı tedarikinde bir sorun bulunmadığını ve aşılama oranlarına göre dünya ortalamasının üzerinde bulunulduğunu aktardı. 

GÜNDEM 19.07.2021, 13:01 19.07.2021, 17:11
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı öncesinde görüntülü bir mesaj yayınladı. Türk halkının bayramını kutlayan Erdoğan, mevcut Covid-19 aşılama durumuna da değindi.  

“Bayram, geçen sene buruk geçmişti” 

Erdoğan: “Geçen seneki Kurban Bayramı, koronavirüs salgınının gölgesinde ve buruk geçmişti. Bu sene ise salgını önemli ölçüde kontrol altına aldık ve normalleşme adımlarını attık. Bu sayede ülke olarak bayrama daha iyi şartlar altında kavuştuk. Rabbimize, bizi Kurban Bayramı’na kavuşturduğu için hamdediyoruz. Bu mübarek günlerin insanlığa, İslam ailemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Elbette ki Kurban Bayramı’nın ayrılmaz parçası olan hac vazifesini yerine getiremiyor olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Sınırlı sayıda katılımla gerçekleştirilen hac ibadetinin tekrar milyonların katılımıyla birlikte gerçekleştirilmesini ümit ediyoruz.” 

“Aşı tedariki konusunda sıkıntı yok” 

Erdoğan: “Dünyanın her ülkesiyle birlikte ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınının olumsuz etkilerinden kurtulmak için, vatandaşlarımızın bayramı huzur içerisinde geçirmesi için tüm kurumlarımız gereken tedbirleri aldı. Bizler de bu süre zarfında tedbirleri elden bırakmamalıyız. Salgına karşı en büyük silahlarımız maske, mesafe ve temizlik ile aşılamadır. Aşı tedariki konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığı gibi aşılama oranında da dünya ortalamasına göre gayet iyi durumdayız. Tedbirleri elden bırakmamamız ve aşıları olarak bu tehdit karşısında kendimizi korumamız gerekiyor. Aşılama yolu ile vefat, hasta ve vaka sayılarında alacağımız gelişmeler hem vatandaşlarımızın morali hem de ülkemizin hedefleri açısından öneme sahiptir. Salgın ile mücadele konusunda elimize en iyi imkanlar geçene kadar bu şekilde yolumuza devam etmeliyiz.” 



“Yerli aşı, yıl sonuna kadar hazır olacak” 

Erdoğan: “Yerli aşı, 2021 senesinin sonuna kadar kullanıma hazır hale getirilecek. Ben de bu vesile ile 18 yaş ve üzerindeki tüm vatandaşlarımızı aşı yaptırmaya davet ediyorum. Ülkemizin, diğer ülkeler arasında güçlü duruma geçmesi, aşılamaya bağlıdır. Bu hastalığın kimi nerede ve ne zaman yakalayacağı ve hangi sonuçlara yol açacağı bilinmiyor. Her bir vatandaşımızın hayatı ise bizim için oldukça kıymetli. Salgın boyunca vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamadan ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için tüm tedbirler alındı. Normalleşme süreci ile birlikte sınırlamalar kaldırıldı ve vatandaşlarımızın yaşadığı zorluklar giderildi. Buna rağmen sorunları devam eden vatandaşlarımızın yanında yer almaya önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz.” 

“Devletin tüm imkanları 84 milyon emrindedir” 

Erdoğan: “Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm imkanları 84 milyonun emrindedir. Bizim için asıl olan istihdam, üretim ve ihracatla büyümek ve ekonomiyi de güçlendirmektir. Bunun için de hizmet altyapılarını güçlendirmeye ek olarak ticaretin ve üretimin bel kemiği sektörlere destek vermekteyiz. Ülkemiz, giderek artan gücü ile hem kendi bölgesinde hem de dünya genelinde gücünü artırarak umut, huzur, istikrar ve güven hedeflerine doğru ilerlemektedir. Başlattığımız hizmetler ve tamamladığımız projeler ile ülkemizin inşası yapılmaktadır.” 

“Sürücülerimiz, trafik kurallarına dikkat etmelidir” 

Erdoğan: “Bayramda yola çıkacak sürücülerimiz, trafik kurallarına harfiyen uymalı ve yorgun ya da uykulu şekilde yola çıkmamalıdır. Bayram sevinçlerimizin yürek yangınlarına dönüşmemesi için hep birlikte sorumlu davranmalıyız.” 

Yorumlar (0)