Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir video mesaj yayınladı. Hayat pahalılığına değinen Erdoğan, "Halkımızdan bir sabır isteğinde bulunuyorum” dedi.

GÜNDEM 08.07.2022, 16:05 08.07.2022, 16:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı

Kurban Bayramı vesilesiyle video mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm İslam aleminin ve milletin Kurban Bayramı’nı kutladı. Bunun yanı sıra Erdoğan’ın video mesajında hayat pahalılığı ve kur dalgalanmaları konuları da öne çıktı.

“Alınan önlemler sorunları çözecektir”

Küresel ekonomide yaşanan bozulmaların etkileri tüm dünyada görülüyor. Bunun da kur dalgalanması olarak Türkiye’de yaşandığını dile getiren Erdoğan, yaşam pahalılığının ortaya çıkardığı sorunların alınan önlemlerle aşılacağını belirtti.

Alınan önlemlerle büyük bir mesafe kat edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayata geçirdiğimiz programlara halkımızın daha fazla destek ve sabır göstermesini rica ediyorum” şeklinde ifade etti.

“Aldığımız tedbirlerle gittiğimiz yollar daha net görülecektir”

Erdoğan konuşmasında ekonomiye vurgu yaparak, "Bundan 4 sene öncesinde ekonomide önümüze koyduğumuz hedeflerden bir tanesi istihdamdı. Şu an görüyorum ki bu tercih en doğrusu olmuş. Her gelişmeyle beraber bunu bir defa daha görmüş oluyoruz. Küresel ekonomide yaşanan krizlerin ülkemize karşı etkisinin yanı sıra kurda oluşan dalgalanma ve hayat pahalılığının vatandaşlarımızın günlük yaşantılarında sebep olduğu sıkıntıları görüyoruz. Aldığımız olduğumuz tüm önlemler ve sisteme koyduğumuz tüm programlar sayesinde bu yaşananların da üstesinden geleceğiz. Elimizde bulunan olanakların ve kat ettiğimiz yolların değeri daha net görülecektir. Milletimden yalnızca sabır istiyorum. Hayata geçirdiğimiz tedbirlerle bunları daha kolay göreceğiz. Ülkemizin 2023 hedeflerini rahatça görebilmesi için gençlerimize devredeceğimiz en değerli 2053 vizyonu konusunda azimle çalışıyoruz” dedi.

Hac vazifesini yerine getirenlere seslendi

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyorsunuz ki Kurban Bayramı ve Hac vazifesi ayrılmaz. Kutsal topraklara giderek kurbanının burada kesen vatandaşlarımızın ibadetlerinin kabul edilmesini Allah’tan diliyorum. Vekalet ya da kendileri kurban kestirerek Hz. İsmail ve Hz. İbrahim’in inancıyla Rabbimize ibadetlerini gösteren vatandaşların kurbanlarının Allah katında kabul olmasını temenni ediyorum” şeklinde ifade etti.

“Geleneklerini yaşatanlara teşekkürlerimi iletiyorum”

Gelenekleri yaşatanlara teşekkürlerini sunan Erdoğan, “Bu özel günleri özel kılarak yakın çevrelerinin yanına gidenler ve tüm mazlumların yüzünü güldüren vatandaşlarımızı ayrı tebrik ediyorum. Kültürümüzden ve medeniyetimizin dolu dolu hissedildiği bayramlar, yaşlısından çocuğuna kadar bütün insanların sevinç zamanları haline getiren medeniyetimizi özellikle hayatta tutan herkese şükranlarımı iletiyorum” dedi.

“Birlik ve beraberliğimizin önemi bir defa daha karşımıza çıkıyor”

Dünyanın zorlu bir dönemden geçtiğini ifade eden Erdoğan, “Dünya güvenlikten sağlığa kadar birçok konuda ciddi sorunlardan geçiyor. Bu şekilde oluşan kritik dönemler olarak milletin birlik, beraberlik göstermesi önemini bir kez daha göstermektedir. Ülkemizi hak ettiği kalkınma ve demokrasi düzeyinin altında gösterilmesi yönünde maruz kalınan bedeller ile oyunlar nesillerdir devam ediyor” şeklinde konuştu.

“Türkiye problemler olmasına rağmen hedeflerine odaklandı”

Türkiye’nin muasır medeniyetler düzeyine ulaştığını söyleyen Erdoğan, “Şükürler olsun ki geride bıraktığımız 20 senede oluşturduğumuz bu güçlü altyapı sayesinde Türkiye’yi modern düzeylere çıkardık. Gelişmiş ülkeler öncelikli olmak üzere bütün dünya kendi ekonomik, siyasi, sosyal ve güvenlik krizlerle uğraşıyor. Türkiye ise başına gelen bütün problemlere nazaran hedeflerine odaklanmış durumda” dedi.

“Türkiye’yi geliştirmeye çalıştıkça önümüze engeller çıktı”

2023 vizyonu hakkında konuşan Erdoğan, “Ülkemizin 2023 amacına ulaşmasıyla beraber gençlerimize kalacak olan en önemli mirasımız 2053 vizyonu olacaktır. Cumhuriyet tarihi süresince millet ve ülke olarak gerçekleştirdiğimiz her düşüncenin önüne türlü oyunlar oynanmasına birçok kez şahit olduk. Umuyorum ki bu kez hem sahip olduğumuz avantajlar hem de tarihten çıkardığımız dersler sayesinde güçlü ve büyük Türkiye’nin oluşturulmasında herhangi bir gerilemeye, duraklamaya olanak vermeyeceğiz” şeklinde ifade etti.

Trafiğe çıkan sürücüleri uyardı: Sevinci üzüntüye çevirmeyelim

Bayramlarda yola çıkanlara uyarıda bulunan Erdoğan, “Bayramlarda her defasında söylediğim gibi yeniden dile getiriyorum sözlerimi. Trafiğe ve yola çıkacak kişilere çağrıda bulunmak istiyorum. 15 Temmuz ve hafta sonu izinlerinin bir araya gelmesi ile beraber uzun bir ara meydana geldi. Halkımızın bir kısmı tatile bir kısmı ise memleketlerine gitmek üzere yola düştü. Uzun yola giden bütün sürücüler belirlenen kurallara uymalı, kemer takmalı, yorun araba kullanmamalı ve sabırlı olmalıdır. Tatil ile bayram mutluluğumuzu manevi ve maddi üzüntü haline getirmemek adına hep beraber hassasiyet gösterelim. Bu ifadelerle Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)