Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Bartın” mesajı: Ailelerimize sahip çıkacağız

Bartın’da yaşanan maden faciasına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “En ufak mağduriyete dahi izin verilmeyecek. Ailelerimize sahip çıkacağız” dedi.

GÜNDEM 15.10.2022, 13:33 16.10.2022, 16:22
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Bartın” mesajı: Ailelerimize sahip çıkacağız

Bartın’da dün akşam saat 18.45 sıralarında meydana gelen maden patlaması, tüm Türkiye’yi yasa boğdu.  Acı olayda 41 işçinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yürek yakan gelişme üzerine Diyarbakır programını ileri bir tarihe erteledi. 

“Yaşamını yitiren madenci kardeşlerimizin evlatları ve aileleri, emanetlerimizdir”

Sosyal medya hesabı üzerinden acı olaya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bartın’ımızda meydana gelen maden kazasının hemen ardından hızlı bir şekilde başlatılan çalışmalar, birçok kurumumuzun ve sahadaki bakanlarımızın katılımıyla, kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Yaşamını yitiren madenci kardeşlerimizin evlatları ve aileleri, emanetlerimizdir” ifadelerini kullandı. 

“Bu acı hadise tüm boyutlarıyla soruşturulacak”

Hiç kimsenin mağduriyet yaşamasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Can kayıplarını telafi edemesek de, yaşamını yitiren kardeşlerimizi geri getiremesek de, bundan sonra en ufak bir mağduriyete izin vermeyeceğiz. Ailelerimize sahip çıkacağız. Adli makamlarımız, hepimizin içini yakan bu acı hadiseyi tüm boyutlarıyla soruşturacak. En küçük olasılığı dahi karşılıksız bırakmayacaklardır” dedi. 

“Son çalışmaları yerinde inceleyeceğim”

Bartın’a hareket etmeye hazırlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben de birazdan Bartın’a doğru yola çıkarak son çalışmaları yerinde inceleyeceğim. Bir kez daha yaşamını yitiren işçi kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Bartın’ı yanı sıra bazıları İstanbul’a getirilen yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)