Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AB’ye tepki: Bizi 52 sene süründürdüler

Semerkant’ta düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı’nda kendisine ‘Türk Dünyası Ali Nişanı’ takdim edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ödül şahsıma büyük sorumluluk yüklemektedir” dedi. Konuşmasında Avrupa Birliği’ne (AB) de sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, “AB kapısında bizi 52 sene süründürdüler. Doğru zamanda gerekli yanıtı vereceğiz” şeklinde konuştu. 

GÜNDEM 11.11.2022, 12:15 12.11.2022, 08:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AB’ye tepki: Bizi 52 sene süründürdüler

Türk Devletleri Teşkilatı 9. Zirvesi kapsamında Semerkant’ta bulunan ve kendisine ‘Türk Dünyası Ali Nişanı’ takdim edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylesine değerli bir ödülden dolayı büyük onur duyduğunu belirtti. Türk dünyasının düne kıyasla bugün çok daha güçlü olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı kararlılıkla yola devam ettiklerini söyledi. 

AB’ye sert sözler: “Gerekli yanıtı vereceğiz”

Konuşmasında Avrupa Birliği’ne sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa Birliği, üyelik konusunda Türkiye’yi senelerce oyaladı. AB kapısında bizi 52 sene süründürdüler. Hala da aynısını yapmaya devam ediyorlar. Ama biz doğru zamanda gerekli yanıtı vereceğiz. Takdim edilen ‘Türk Dünyası Ali Nişanı’, şahsıma büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu ödül beni çok mutlu etti, çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Şevket Mirziyoyev’e teşekkür

Türk Devletleri Teşkilatı’nın küresel çapta saygın bir birlik haline dönüştüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teşkilatımızın uluslararası alandaki farkındalığının her geçen hızla arttığını görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Mevcut sorunların ve zorlukların üstesinden en kısa sürede geleceğimize inanıyorum. Ortak özveri ve çabalarımızın ürünü olan birliğimizin bu seviyeye erişmesinde çaba harcayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle bu organizasyonda gerçek bir ev sahipliği yapan Şevket kardeşime çok teşekkür ediyorum. Her şeyi ile mükemmel bir organizasyon ve harika bir ev sahipliği. Yeni dönemde görevi devralacak olan Kazakistan’a özgüven noktasında başarılar diliyorum. İnanıyorum ki Kazakistan’la da aynı başarıyı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

“Karabağ’daki son durumu görünce bir Türk olarak gurur duydum”

Karabağ’da Azerbaycan’ın tarih yazdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karabağ’da büyük başarılara imza atan ve mücadelesini en güzel şekilde sürdüren İlham Aliyev kardeşimi kutluyorum. Mücadelenin sürdüğü son 2 yılda neler başardığını, neleri ortaya koyduğunu hepimiz çok net bir şekilde gördük. Orada törenlere katılmak suretiyle, Karabağ’daki son durumu ve neler yapıldığını görme imkânına eriştim. Bunları görünce de bir Türk olarak büyük gurur duydum. Bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar büyük başarılar, hakikaten hepimiz için birer gurur kaynağıdır” dedi. 

Yorumlar (0)