Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "19 Mayıs" mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türk gençliğine Gazi Mustafa Kemal’in armağan ettiği 19 Mayıs, milletimizin bağımsızlık aşkının tüm dünyaya ilan edildiği, direniş ruhunun tekrar canlandığı bir tarihtir'' sözlerini kullandı.

GÜNDEM 19.05.2022, 11:03 20.05.2022, 11:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "19 Mayıs" mesajı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj yayınladı. 

“Bağımsızlık aşkının tüm dünyaya ilanı…”

Erdoğan, söz konusu 19 Mayıs mesajında; Türk gençliğine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün armağan ettiği 19 Mayıs'ı, milletin bağımsızlık aşkının tüm dünyaya ilan edildiği ve direniş ruhunun tekrar canlandığı tarih şeklinde nitelendirerek, şunları söyledi: 

"Türk milleti, 19 Mayıs 1919'da sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı birlik olarak ayağa kalkmış, ebedi ve son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu amacıyla topyekun bir mücadeleyle destansı kahramanlıklar göstermiş, sonucunda da kutlu bir zafere ulaşmıştır. Tarihimizden aldığımız bağımsızlık ruhu ve güçle bugün de geleceğe yürüyor, Türkiye'nin büyümesini ve kalkınmasını engelleme arzusunda olanlara karşı amansız bir mücadele veriyoruz.”

“Her alanda gençlerimizi destekliyoruz”

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

Güçlü ve büyük Türkiye'yi inşa etme arzumuzu devamlı olarak canlı tutarken, bu yolda en büyük imkanımız olarak değerlendirdiğimiz gençlerimizi hemen hemen bütün alanlarda destekliyor, onlara çeşitli fırsatlar sunuyoruz. Ülkemiz ve devletimiz geliştikçe tabii ki gençlerimiz için daha fazla fırsat ve imkan da beraberinde gelecektir. Milli karakter ve şuur sahibi olan gençlerimiz için var gücümüzle çalışıyor, Türk gençliğinin potansiyeline sonuna kadar güveniyoruz. Küresel, bölgesel ve ulusal gelişmeler sonrasında Türk gençlerinin ortaya koyduğu çaba ve vizyon, ülkemizin geleceği için umudumuzu tazelememizi sağlıyor. Türkiye'de spordan eğitime, siyasetten güvenliğe, sanattan ticarete kadar hemen her alanda ön safta gençlerimizi görmekle iftihar ediyoruz. Ülkemizin 2023 hedefleri ve 2053 vizyonunu uygulamaya sokmak için gençlerimizle beraber yol yürümeye devam edeceğiz. Dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yeniden kutluyor, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygıyla anıyorum."

Yorumlar (0)