Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’a seslendi: İzmir’i unutma!

Samsun Çarşamba Havaalanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST 2022’de bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’a net mesajlar verdi. “Ey Yunan, tarihe bak” diyen Erdoğan, “Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. İzmir'i unutma” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 03.09.2022, 16:26 03.09.2022, 16:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’a seslendi: İzmir’i unutma!

Samsun Çarşamba Havaalanı’nda TEKNOFEST 2022 coşkusu yaşanıyor. Dev organizasyona katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Türkiye’nin savunma sanayi alanında tarihi adımlar attığını vurgulayan Erdoğan, Yunanistan’a da “Tarihe bak, İzmir’i unutma” diyerek seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST 2022’deki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin ihtiyacı da gerçeği de TEKNOFEST kuşağıdır”

“TEKNOFEST bizim, TEKNOFEST bambaşka bir gençlik. Tüm gücümüzle Türkiye’nin geleceğine farklı bir ufuk çizgisi. 2018’de günlük katılımcı sayısı 550 bindi. Bu tür bir organizasyon için muhteşem bir sayı. Bugün yalnızca yarışmacı başvurumuz 600 bine yaklaştı. İşte böyle bir TEKNOFEST yaşıyoruz. 81 şehirden, 107 farklı ülkeden gelen 600 bini aşkın gencimizi burada ağırlıyoruz. 40 ayrı dalda muhteşem bir yarışma ve eşsiz bir şölen yaşıyoruz. Bir teknoloji organizasyonun bu kadar benimsenmiş olması, zihni bir devrim niteliğindedir. Ülkemizin ihtiyacı da gerçeği de TEKNOFEST kuşağıdır.”

“Bize teknoloji ürünü satmayan ülkelere ihracat yapar hale geldik”

“Bize dün parasıyla bile teknoloji ürünü satmayan ülkelere bugün ihracat yapar hale geldik. Çok şükür. Başbakan olduğum dönemde değil, seçimi kazandığımız dönemde ABD’nin başkanı Bush’tu. Kendisini ziyaret ettim, ‘Hani bize İHA verecektiniz?’ diye sordum. Yanındakilere ‘Türkiye’ye hala İHA verilmedi mi?’ dedi. ‘Hemen hızlı bir şekilde İHA’ları verin’ dedi. Bu görüşmenin ardından rahmetli Özdemir Bayraktar ağabeyimiz de Bayraktar İHA’ları üretmeye başladı.”

“Bugün yalnızca SİHA’larımız bile 30’u aşkın ülkede Türkiye’yi temsil ediyor”

“Bugün yalnızca SİHA’larımız bile 30’u aşkın ülkede Türkiye’yi temsil ediyor. Bu araçlara entegre edilen mühimmatın ve cihazın üretimini de bizler yapıyoruz. Burada ilk defa sizlerin görmüş olduğu Kızıl Elma SİHA’mız, dünya savaş tarihinde oyun değiştirici bir hamle olarak değerlendirilmektedir. Dünyanın her yerinde teknoloji girişimlerinin öncüsü savunma sanayisidir. İHA’larımız, tarımdan lojistiğe kadar birçok farklı alanda kullanılmaktadır.”

“Her açıdan güçlü olmak zorundayız”

“Dünyada adaletsizliğin ve haksızlığın yanı sıra yıkımların ve sefaletin hâkim olduğu birçok yer var. Coğrafyamızın her noktasında bu can yakıcı olayları görebiliyoruz. Türkiye birliğinden, bütünlüğünden, beraberliğinden aldığı güçle, kendini huzur ve istikrar sembolü olarak ayrıştırmaktadır. Böyle bir coğrafyada ülkemizin zayıf olma gibi bir seçeneği yoktur. Biz ekonomik, siyasi, diplomatik, teknolojik, sosyal, askeri ve kültürel açıdan güçlü olmak zorundayız. Aksi halde bizi Ukrayna’dan, Suriye’den, Bosna’dan beter ederler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a: “Bir gece ansızın gelebiliriz”

“Bu FETÖ değil miydi başörtüsü için ‘teferruat’ diyen? Kendine hoca diyeceksin, başörtüsünü teferruat yapacaksın. Şimdi kendisi Pennsylvania’da. Kimin beslemesi? Amerika’nın beslemesi. Bu Amerika Dedeağaç’a uçakları, silahları gönderiyor mu? S-300’ler ile Türkiye’yi tehdide kalkışıyor mu? Ey Yunan, tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. İzmir’i unutma. Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz. Zamanı gelince biz gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz. Dün ülkemizin ayağına prangalar bağlayarak ilerleyişini engelleyenlerin bir yerleri beklediğinden emin olun. Bunlara hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz.”

Yorumlar (0)