Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yerli aşı çalışmaları tamamlandığında...'

BM’nin düzenlediği COVİD-19 ve Sonrasında Kalkınmanın Finansmanı’na video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli aşının tamamlanması hâlinde bütün insanlığın kullanımına sunacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 30.03.2021, 12:05 31.03.2021, 09:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yerli aşı çalışmaları tamamlandığında...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen, devlet başkanlarının katıldığı  “COVİD-19 ve Sonrasında Kalkınmanın Finansmanı” toplantısına video mesaj gönderdi.

İşbirliği ve küresel dayanışma mesajı

Gönderdiği mesajda, pandemi sonrası bütün dünyaya işbirliği ve küresel anlamda dayanışma çağrısında bulunan Erdoğan, Covid-19 aşısına adil erişim konusunun güvenceye alınması gerektiğini belirtti. Pandeminin 1 yılını geride bıraktıklarını söyleyen Erdoğan, Türkiye olarak pandemiyle mücadelede başından sonuna kadar uluslararası anlamda işbirliğini desteklemeye davet ettiklerini söyledi. Bu kapsamda 12 uluslararası kuruluş ve 157 ülkeye destek ve tıbbi yardım sağladıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle Afrikalı vatandaşları bu süreçte yalnız bırakmadıklarına dikkat çekti.


“Yerli aşıyı tüm insanlığın kullanımına sunacağız”

Aşı konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar 100’a yakın ülkenin aşıya erişemediğini söylerken söz konusu pandeminin, az gelişmiş ülkelerde ciddi hasar bıraktığını ifade etti. Pandemiyle birlikte adaletsizliğin belirginleştiğine dikkat çeken Erdoğan, aşı meselesiyle bunun daha vahim bir hâle geldiğini aktardı. Aşı çalışmalarını önemli oranda tamamlayan ülkelere çağrıda bulunan Erdoğan, ihtiyaç sahibi ülke vatandaşlarına bu aşıların ulaştırılması gerektiğini dile getirdi. Yerli aşı çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çalışmalar tamamlandığında yerli aşının bütün insanlığın kullanımına sunmayı planladıklarını belirtti.

Yorumlar (0)