Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni atamaları imzaladı… Jandarma'da bir ilk!

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki yeni atamalar ve terfiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayımladı. Kararnamede ile birlikte komutanlığa ilk kez kadın general ataması gerçekleştirildi. 

GÜNDEM 13.08.2022, 08:15 13.08.2022, 08:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni atamaları imzaladı… Jandarma'da bir ilk!

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararname kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup bazı generaller ve albaylar emekliliğe sevk edildi. Kararnamede bir üst rütbeye yükseltilen isimler de belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar kapsamında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in görevine devam edeceği açıklandı.


İlk kez kadın general ataması yapıldı

Öte yandan komutanlığa ilk kez kadın general ataması gerçekleştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü olarak görev yapan Albay Özlem Yılmaz, tuğamiralliğe terfi ederek Sahil Güvenlik Akademisi başkan yardımcılığına getirildi. Kararname kapsamında 2 tümgeneral korgeneralliğe, 16 tuğgeneral tümgeneralliğe, 14 albay ise tuğgeneralliğe yükseltildi. Yeni düzenleme çerçevesinde 10’u general olmak üzere 37 ilin jandarma komutanı da değişti. Öte yandan 11 general ve 14 albay da emekliliğe sevk edildi.

Yorumlar (0)