Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yaptıklarımız, sembol niteliğindedir” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Yeni ekonomi programıyla Türkiye’nin, dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına gireceğini belirten Erdoğan, sokak köpeklerinin AK Partili belediyeler tarafından kurulacak hayvan barınaklarına gönderilmeleri için verdiği talimatı yineledi. 

GÜNDEM 26.12.2021, 16:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yaptıklarımız, sembol niteliğindedir” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Konuşması öncesinde coşkulu vatandaşların tezahüratları üzerine duygulandığı görülen Erdoğan, “Biz İstanbul’u böyle bir aşkla seviyoruz. İstanbul’un bir semtini sevmek dahi bir ömre değerdir. İstanbul, yalnız güleniyle değil ağlayanıyla da bahtiyar bir şehirdir. Bu denli sevilen bir şehre hizmet etmek, büyük bir şereftir. Bu şehre hizmet etmek, Eyüp Sultan hazretlerinden Fatih Sultan Mehmet Han’a kadar nice gönül sultanlarına hizmet etmek demektir. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışmamızın ardında da 7 düvele meydan okuma gücümüzün ardında da İstanbul aşkı vardır. Sizlere şükranlarımı sunuyor, dava ve yol arkadaşlarıma selamlarımı iletiyorum.” 



“İstanbul’un Fethi bizim için dönüm noktasıdır” 

Erdoğan: “Sembolümüz, bayrağımız kadar İstanbul’un Fethi 1453 de bizim için dönüm noktasıdır. Bundan ötürü Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması bizler için fevkalade kıymetlidir. Anadolu Yakası’nın en büyük sembolü olan Çamlıca Cami de çok değerlidir. Şimdilerde Levent’te inşa edilen Barbaros Hayrettin Paşa Camii de bir sembol niteliği taşıyacaktır. Demem o ki iş bilenin, kılıç kuşananındır. Bizim mücadelemiz, Gezi Olayları sırasında ‘zulüm 1453’te başladı’ diyenlere kartı, CHP’nin artıklarına karşı bu toprakların ebedi vatanımız olduğunu göstermek mücadelesidir. Mücadelemiz, Ayasofya’yı minarelerden arındırmak isteyenlere karşı Ayasofya nezdinde inancımıza sahip çıkmak mücadelesidir. Mücadelemiz, gençlerimize 2053 vizyonumuzu emanet etmek mücadelesi; gerektiğinde malı gerektiğinde de canı ortaya koymak mücadelesidir.  



4 yaşındaki Asiye hakkında açıklamalar 

Erdoğan: “Buradan, 39 belediyemize tekrar sesleniyorum: Hayvan barınaklarını ihmal etmeyin. Asiye, pitbull köpekleriyle oynarken yaralandı. Babasıyla telefonda görüştük. Asiye'yi ambulans uçakla Antalya’ya naklettirdik. Şu anda tedavisi sürüyor. Biz hep böyleydik. Bundan sonra da böyle olacağız. Bizim partimizi kuran, millettir.” 

Yorumlar (0)