Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin telefonda görüştü 

Erdoğan hem Putin’in “geçmiş olsun” dileklerini kabul etti hem de Rusya’dan gönderilen 3 helikopter ve 5 yangın söndürme uçağı için teşekkür etti. 

GÜNDEM 31.07.2021, 13:49 31.07.2021, 14:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin telefonda görüştü 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangınların aralıksız devam ettiği güney kıyılarına gitmek üzere uçağına bindi. Yangını yerinde görecek ve bölgede incelemelerde Bulunacak Erdoğan, bugün yapılması planlanan Kahramanmaraş’taki toplantılarını iptal etti. 



Yolda Putin ile görüştü 

İstanbul’dan hareket eden uçakla Antalya’ya giden Cumhurbaşkanı, uçakta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon konuşması gerçekleştirdi. Putin’in “geçmiş olsun” dileklerini kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, verilen destek için teşekkür etti. 

Rusya, yangının hızla yayıldığı ve mal kayıplarının başladığı anlardan bu yana bölgede söndürme ve soğutma çalışmalarına destek veriyor. Antalya ve çevre illerdeki yangınlar için Rusya’dan gönderilen 3 helikopter ve 5 yangın söndürme uçağı da görev yapıyor.  

Erdoğan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek konuları görüştük. Orman yangınları ile mücadele konusunda Rusya'dan gelen 5 adet 40 ton su kapasiteli İlyuşin-76 tipli yangın söndürme uçağı ve 3 adet Mi-8 tipli yangın söndürme helikopteri için kendisine teşekkürlerimi ilettim. Sayın Putin de yangınlar sebebiyle geçmiş olsun dileklerini iletti." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)