Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den aşı gündemli görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Rus aşısı Sputnik V'nin tedariki ele alındı.

GÜNDEM 05.05.2021, 18:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den aşı gündemli görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yaptı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, bahse konu görüşmede, iki ülke ilişkilerini geliştirecek adımlar, yeni tip koronavirüs (COVID-19) ile mücadelede iş birliği ve bölgesel hususlar ele alındı. 

Erdoğan, aşı teslimatı hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlanan anlaşma çerçevesinde Rusya’dan ülkemize gönderilecek Sputnik V aşısının lojistiğinin planlanan şekilde tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Rusya'nın birçok alanda tesis ettiği iş birliğine aşı üretiminin de ilave olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. 

Suriye’de kalıcı güvenlik ve istikrar ortamının sağlanmasında iki ülke iş birliğinin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yukarı Karabağ hususunda da bölgesel normalleşme ve istikrar adımlarının olumlu yönde kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Büyük miktarda aşı geleceğini söylemişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, Sputnik V aşısına ilişkin olarak, "Rusya'dan, gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda, Sputnik V aşısı inşallah geliyor ve gelecek. Hatta gerektiği durumlarda Sayın Başkan Putin ile de görüşmemizi gerçekleştireceğiz. Çok ciddi bir sayıda Sputnik V aşısı inşallah ülkemize gelecek." sözlerini sarf etmişti. 

Yorumlar (0)