Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pence görüşmesi sona erdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Pence'i Beştepe'de kabul etti.

GÜNDEM 17.10.2019, 15:42 18.10.2019, 01:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pence görüşmesi sona erdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe "Sayın Başkan" diye hitap ederek görüşmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pence'in saat 15.40'ta başlayan görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pence'in görüşmesinin ardından iki ülkenin heyetlerarası görüşmesi başladı.

Heyetlerarası görüşmede Türkiye adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar katıldı. ABD heyetinden ise Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O’Brien ile Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey görüşmede yer aldı.

Görüşmede 9 gündür süren Barış Pınarı Harekâtı, harekât hakkındaki gelecek adımlar, güvenli bölge ve ABD'nin yaptırımları gibi önemli konuların konuşulduğu tahmin ediliyor. 

ABD heyetinin, ABD Ankara Büyükelçiliği'nden bir basın açıklaması yapabileceği bildirildi.

Görüşmeden çeşitli anlar!

- ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i Külliye'ye vardığında karşılayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamına kadar Pence'e eşlik etti.

- Pence ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşan Pence, "Beni kabul ettiğiniz teşekkür ediyorum" dedi. Pence'nin çevirmenliğini Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı.

- Jeffrey de Türkçe "Merhaba Sayın Cumhurbaşkanı, nasılsınız?" diye sordu, Erdoğan'ın "Sağ olun, sizler nasılsınız?" sorusuna da "Çok iyiyim, sağ olun efendim" yanıtını verdi.

Yorumlar (0)