Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Vaka sayısında çift hanelere inmeliyiz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti tarafından düzenlenen Babalar Günü etkinliğine katıldı. Etkinlikte, salgınla ilgili mücadele hakkında konuştu. 

GÜNDEM 20.06.2021, 15:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Vaka sayısında çift hanelere inmeliyiz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti tarafından düzenlenen Babalar Günü etkinliğine katıldı. Hem çevrim içi hem de fiziksel ortamda gençlerle bir araya gelen Erdoğan, salgınla mücadeleye değindi. Erdoğan: “Covid-19 vakalarında sayı, ciddi manada düştü. Fakat bunu daha fazla düşürmemiz gerekiyor. Vaka sayısı her gün 5 bin civarı oluyor. Vefat da 50 kişi civarında. Bunu elbette ki istemiyoruz. Temennimiz, vefatta tek haneye ve vaka sayısında çift haneye inebilmek. Hızlı aşılama yürütüyoruz. Milletimizin, dünyanın peşinde koşup da erişemediği aşıya erişme imkanına sahip. Bunu bilmeliler.” 

Aşı karşıtlarına mesaj verdi 

Bir gencin Erdoğan’a, “Aşı karşıtlarına nasıl bir çağrıda bulunursunuz?” şeklinde soru sorması üzerine Erdoğan, şu mesajı verdi: “Bilimi inkar etmek mümkün değildir. Tüm mesele bilimi, irfan ve ilimle bütünleştirmektir. Bunu yaptığımız anda zaten pek çok sıkıntıyı da ortadan kaldırmış olacağız. Bilim insanlarımız şu anda benzer açıklamalar yapıyorlar. Ben inanıyorum ki yerli ve milli aşımızın üretimini yaptığımız anda halkımızın güveni daha da artacak.” 



“Üç doz aşı oldum, sonuçlar olumlu” 

Erdoğan: “Aşılamayla ilgili gelişmeler oldukça olumlu. Ben, Cumhurbaşkanı olarak ilk anda aşımı oldum. İkinci dozdan sonra da üçüncüyü, antikor oluşması için oldum. Sonuçlar olumlu.” 

“Bizim için en güzel iletişim yüz yüze görüşme” 

Buluşmada gençler Erdoğan’a, “Yoğun iş temponuzda torunlarınızla ve çocuklarınızla haberleşiyor musunuz?” şeklinde soru yöneltti. Bunun üzerine Erdoğan, şu yanıtları verdi: “Cep telefonunu aktif olarak kullanıyorum ve aile fertlerimle mesaj ile haberleşiyorum. Telefonumda çeşitli mesajlaşma uygulamaları var fakat WhatsApp ile aram yok; bunları kullanmaya zamanım yok. Bizim neslimiz için hala en güzel iletişim yolu, yüz yüze görüşmek. Bu mümkün değilse en azından sesli haberleşme yöntemini tercih ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza da yabancı mesajlaşma uygulamaları yerine yerli uygulamaları kullanmaya davet ediyorum.” 

Yorumlar (0)