Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’da resmi törenle karşılandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından Marinskiy Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. 

GÜNDEM 03.02.2022, 15:57
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’da resmi törenle karşılandı

Ukrayna lideri Zelenskiy'nin davetlisi olarak,  Ukrayna ile Türkiye arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey'in Onuncu Toplantısına katılmak için Kiev'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybedenlerin anısına hazırlanan Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra Marinskiy Sarayı'na geçti.

Erdoğan kapıda karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy tarafından kapıda karşılandı. İki lider tokalaştıktan sonra ayaküstü sohbet etti. Erdoğan, Ukrayna ve Türkiye milli marşlarının seslendirilmesinden sonra karşılama kıtasını selamladı.

Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bu ziyarette Cumhurbaşkanı’na eşlik etti. Öte yandan törende iki lider, heyetlerini birbirlerine tanıttı. Erdoğan, daha sonra töreni takip eden gazetecilerle selamlaştı.

Ukrayna lideri Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenskiy'nin de bulunduğu törenden sonra iki lider görüşmeye geçti.

Öte yandan, Boryspil Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'a yöresel çörek palyanitsanın ikram edildiği belirtildi.

Yorumlar (0)