Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin ürettiği sihaları, helikopterleri beğendiniz mi?

TEKNOFEST’e katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında, TEKNOFEST'e gelen vatandaşlara "Türkiye'nin ürettiği helikopterle, sihalarla yapılan gösterileri beğendiniz mi?" diye sordu. 

GÜNDEM 25.09.2021, 15:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin ürettiği sihaları, helikopterleri beğendiniz mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda süren Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği olarak bilinen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katıldı.

Milli Kanatlar hava gösterisini seyretti

Festival alanına gelen Erdoğan, öğrencilerle beraber Türk savunma sanayiinin gururu olan araçların "Milli Kanatlar" gösterisini seyretti.

Gösteriden sonra açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli ve yerli olarak üretilen uçak, helikopter ve otomobilden söz etti.

“Türkiye’nin ürettiği araçlarla gurur duydunuz mu?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, TEKNOFEST'e katılan vatandaşlara, "Nasıl yapılan şovları beğendiniz mi?, Türkiye'nin ürettiği helikopter, uçak, otomobille gurur duydunuz mu?" şeklinde bir soru sordu.

Cumhurbaşkanlarını dinleyenler de Erdoğan'ın bu sorusuna tezahürat ve alkışlarla yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Gözbebeklerimiz, İstanbul semalarında görsel şölen sunuyor. Gökyüzündeki bekçilerimize bir yeni üye daha katıldı. Türkiye’nin bütün dünyada iftiharı Akıncı boy gösterdi. Öte yandan bir diğer girişimimiz olan TOGG, ilk defa yine ziyaretçilerin huzuruna çıktı. Nasıl, yapılan şovları beğendiniz mi? Türkiye'nin ürettiği otomobil, uçak ve helikopterle gurur duydunuz mu? Elhamdülillah, zaman artık çok yakın. TOGG, halkımızın hizmetine sunulacak. Atak helikopterlerimizi ürettik. Onunla birlikte ülke içinde ve dışında terörün belini kırdık. Türk yapımı bu teknolojilerin semalarımızda çıkarmış olduğu ses herkesin içini ısıtıyor, göğsünü kabartıyor. Darbe girişiminde havalanmış olan uçak, birliğimizi yıkmak üzere bu alanın üstünde uçuyordu. Burada kendi ürettiğimiz insansız ve insanlı araçlarımız Türkiye'nin gücünü göstermek adına uçuyor. Evlatlarımız bu sesleri gururla hatırlayacaktır."

Yorumlar (0)