Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin kökünü kazıyacağız

‘Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birkaç gündür, uçak, top, SİHA'mızla teröristlerin tepesindeyiz. En kısa sürede tank ve askerle birlikte hepsinin de kökünü kazıyacağız, bunu da böyle bilin” dedi.

GÜNDEM 22.11.2022, 15:48 23.11.2022, 17:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin kökünü kazıyacağız

Artvin’de bugün toplu açılış töreni heyecanı yaşandı. “Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni”nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele faaliyetlerine ilişkin de önemli mesajlar verdi. Yurt içinde olduğu gibi sınır ötesinde de terörle mücadele çalışmalarının sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birkaç gündür, uçak, top, SİHA'mızla teröristlerin tepesindeyiz. En kısa sürede tank ve askerle birlikte hepsinin de kökünü kazıyacağız bunu da böyle bilin” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

“Barajımızın, yollarımızın ve yerleşim yerlerimizin sizlere hayırlı olmasını diliyorum”

“Artvin'in güzel insanları, kıymetli Yusufelili kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün cumhuriyet tarihinin en kuvvetli eserlerinden Yusufeli Barajı'nın açılış töreni vesilesiyle sizlerle birlikteyiz. Barajımızın, yollarımızın ve yerleşim yerlerimizin sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserin ülkemize kazandırılması için, doğdukları evlerini, işyerlerini, geride bıraktılar. Her ne kadar kendilerine yepyeni bir ilçe inşa etmiş olsak da, bunların hiçbirinin Yusufelili kardeşlerimizin yapmış olduğu fedakarlıkların karşılığı olamayacağını biliyorum.”

“Yusufeli'nde 62 kilometre tünel inşa ettik”

“2698 konut, 507 köy evi, 37 dükkanlı sanayi sitesi, 25 yataklı hastane, 9 okul, ayrıca tüm kamu ve hizmet binaları ile sıfırdan kuruldu. Oldukça ferah bir şekilde tasarlanan Yusufeli, eskisinin 2 katı büyüklüğe sahiptir. Bundan 20 yıl önce Türkiye'nin toplam tünel uzunluğu 50 kilometre iken biz sadece Yusufeli'nde 62 kilometre tünel inşa ettik. Dikilen 20 bin ağacı, 70 binin üzerinde fidanı ile yepyeni bir Yusufeli ortaya çıktı. Verimli topraklar yeni yerine taşınarak ilçenin hiçbir şeyi heba edilmemiştir. Yusufeli Barajı ve hidroelektrik santrali 275 metre yüksekliği ile ülkemizde ilk dünyada da kendi sınıfında 5. sırada yer almaktadır.”

“Türkiye, bölgesel düzeyde liderliği aşıp küresel alanda söz sahibi konumuna gelmiştir”

“Ülkemizde bir enerji sıkıntısı olsa da burası bizim 1 buçuk yıllık enerji ihtiyacımızı karşılayacak. Yusufeli Barajı’nın enerji üretim kapasitesi 2,5 milyon konutun veya 750 bin TOGG otomobilinin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Değerli kardeşlerim, Türkiye'nin son 20 yılında kazandırdığımız eserlerle, ülkemize daha büyük hedeflere yönlendirdik. Biz bu vatan için bu millet için varız. Demokrasimizi hak ve özgürlüklerimizi geliştirmek için destansı bir mücadele yürüttük. Ülkemizin demokrasi atılımlarını gerçekleştirirken önümüze hangi engellerin çıkarıldığını siz biliyorsunuz. Bundan 11 yıl önce 2023 hedefleri sözüyle milletimizin karşısına çıktığımızda birileri aklında dalga geçmişti. Türkiye bölgesel düzeyde liderliği aşıp küresel alanda söz sahibi konumuna gelmiştir. Biz ülkemizde yatırımları, istihdamı, turizmi konuşuyoruz. Bunlardaki artışları konuşuyoruz. Yusufeli Barajı'nda üretilecek yıllık 1 milyar 900 milyon kilovatsaat enerji, ekonomimize senelik 5 milyar liralık katma değer temin edecek. TOGG'u teknoloji ve markalaşma alanında, Yusufeli Barajı'nı da altyapı konusunda ‘Türkiye Yüzyılı'na girişin sembol projeleri olarak değerlendiriyorum.”



"Bu teröristleri kimlerin himaye ettiğini de biliyoruz"

“Karkamış'ta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. 4 yaşında çocuk, şehidimiz, 22 yaşında öğretmenimiz rahmetli oldular. Bu kardeşlerimizin dökülen tek damla kanı dahi boşa gitmeyecektir. Saldırıların kaynakları bellidir. Bu bölgedeki teröristlerin her birinin kimliğini biliyoruz. Bu teröristleri kimlerin himaye ettiğini de biliyoruz. Sabrımız çaresizliğimizden veya kifayetsizliğimizden değildir. Sabrımız hukuk devleti olarak diplomasiye sonuna kadar riayet etme hassasiyetindendir.”

“En kısa sürede tank ve askerle birlikte hepsinin kökünü kazıyacağız”

 Biz Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması hususunda her anlaşmaya riayet ederek üzerimize düşenleri yerine getirdik. Türkiye'yi harf oyunlarıyla teröristlerin yanında kendi askerlerine görüntü verenler için yolun sonu gelmiştir. Artık bu saatten sonra bizim için tek bir ölçü vardır. Tek bir sınır vardır. O da kendi ülkemizin kendi vatandaşlarımızın güvenliğidir. Bu güvenlik nereden başlayacaksa oraya kadar gitmek en meşru hakkımızdır. Kendi güvenlikleri için binlerce kilometreden gelenler bu hakkımızı anlayışla karşılamaları gerekiyor. Birkaç gündür, uçak, top, SİHA'mızla teröristlerin tepesindeyiz. En kısa sürede tank ve askerle birlikte hepsinin de kökünü kazıyacağız bunu da böyle bilin.” 

Yorumlar (0)