Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler hak ettiklerini buldular, cehenneme kavuştular

Mersin’de bir polisin şehit düştüğü Tece Polisevi saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Teröristler hak ettiklerini anında buldular, cehenneme kavuştular” dedi. 

GÜNDEM 27.09.2022, 13:16 28.09.2022, 08:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler hak ettiklerini buldular, cehenneme kavuştular

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılarak burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’deki polisevi saldırısına ilişkin de önemli mesajlar verdi. PKK’lı 2 kadın terörist tarafından Tece Polisevi’ne düzenlenen saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit düşmüştü. Teröristlerden birinin ise Dilşah Ercan olduğu tespit edilmişti.

“Bu teröristlerin hangisinin izini sürerseniz, ucu ya CHP ya da HDP’nin sahip çıktığı kişilere çıkar”

Dilşah Ercan’ın adının, CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Nurettin Demir ve Özgür Özel tarafından hazırlanan “Hükümlü ve Tutuklu Gazeteciler Raporu”nda ‘mağdur gazeteci’ sıfatıyla geçtiği ortaya çıkmıştı. CHP’nin teröristlere sahip çıktığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu teröristlerin hangisinin izini sürerseniz, ucu ya CHP ya da HDP’nin sahip çıktığı kişilere çıkar. Bunlara siyasetçi, gazeteci, sivil toplum örgütü temsilcisi diyerek sahip çıkıyorlar. HDP’yi allayıp pullayarak meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde, düzenlenen terör eylemlerinde dökülen kanların izi vardır” şeklinde konuştu. 

Başsağlığı mesajı

Polisevi saldırısında şehit düşen polis memuruna Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mersin’de PKK’lı hainler tarafından bir polis memurumuz şehit edildi. Bir polis memurumuz da yaralandı. Şehit polisimize Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm emniyet camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı polisimize yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum. Teröristler hak ettiklerini anında buldular, cehenneme kavuştular” dedi. 

Yorumlar (0)