Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Tatilci turistler, Türkiye'den vazgeçemiyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılama çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte turizmde hareketli bir döneme geçildiğine dikkat çekti. 

GÜNDEM 19.06.2021, 16:07
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Tatilci turistler, Türkiye'den vazgeçemiyor'

Kemer'de NG Phaselis Bay Oteli'nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  önemli açıklamalar yaptı.

“Aşılama çalışmalarıyla yeni bir döneme giriyoruz”

Turizm konusuna temas eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılama çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte yeni bir döneme geçildiğini belirtti ve şunları aktardı:

"Türkiye turizmde büyük kazanç ve yatırım potansiyeline sahip bir ülkedir. Bizzat kendisi de bu sektörün içinde olan Kültür ve Turizm Bakanımız, yurt içi ve yurt dışında bu konuda her türlü adımı attı. O sebeple gidilmedik ülke bırakmadı. İngiltere, Almanya, Rusya gibi ülkelerler görüşme yapılırken biz de telefon diplomasimize devam ettik. Söz konusu bu ülkelerden müjdeler gelmeye başladı. Aşılamada gerçekleştirdiğimiz son atılım ile beraber hep beraber yeni bir döneme giriyoruz." 

Seyahat kısıtlamalarının esnetilmesine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Türkiye, seyahat kısıtlamaları listelerinden artık çıkmaya başladı. Rusya'nın bu yöndeki kararını da memnuniyetle karşılıyoruz. NATO’da sayın Macron ile görüşmenin meyvelerini topladık, Fransa da bu konuda olumlu adımını attı, atmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönemde sürecin daha da hızlanacağı görülüyor.” açıklamasını yaptı.

“Tatilci turistler Türkiye’den vazgeçmiyor”

Tatil için Türkiye’ye gelen turistlerin Türkiye’den vazgeçmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını şöyle bitirdi:

“Geçtiğimiz sene 16 milyon misafiri ağırlamıştık. Bu sene daha fazla olacağına da ayrıca eminim. Türkiye'ye tatil yapmak için gelen turistler kolay kolay ülkemizden vazgeçemiyor. Hem Türkiye’yi tercih eden kazanıyor, hem de ayrıca biz kazanıyoruz. Turizm yüksek istihdam yaratan bir alandır. Ülkemizin söz konusu bu zenginlikten henüz hak ettiği payı alamadığını düşünüyoruz. Türkiye için en doğru olanı yapmakta kararlıyız." 

Yorumlar (0)