Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Çalışanlara ve emeklilere müjde!

AK Parti’nin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD’a sert eleştirilerde bulundu ve “Ey TÜSİAD'ın başındaki beyefendi! Bize dış politikada ders veremezsin. Sen çıraksın. Haddini bil. Bunlar da akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından giremezler.” sözlerini kullandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında çalışan ve emekliler içinde enflasyon farklarıyla önemli bir rahatlama sağlayacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 15.06.2022, 13:51 15.06.2022, 16:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Çalışanlara ve emeklilere müjde!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin grup toplantısında konuştu.

“Öğrenci affı, Meclis’e geliyor”

Öğrenci affıyla ilgili müjdeyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TBMM'mizin genel kurul ve komisyon ve faaliyetlerinde sizlere başarılar diliyorum. Gençlerimize buradan bir müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki günlerde öğrenci affı teklifini Meclis'e sunuyoruz. Eğitimlerini bırakmak zorunda kalanlara dönüş yolunu açıyor.” şeklinde konuştu.

Yunanistan’a tepki: “Figüranlıktan öteye gidemezler”

Konuşmasında Yunanistan ile yaşanan polemiğe değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“29 Mayıs'ta düzenlenen fetih etkinliklerinde vatandaşlarımızla bir araya geldik. İstanbul'a hizmet vermenin önemli olduğunu kanıtlamış bir kadroyuz. Bu kenti geleceğe taşıyacak projelere bütün dikkatimizi veriyoruz. Ege'deki gelişmelerle ilgili EFES-2022'de mesajımızı ilettik, İzmir teşkilatlarımızla görüştük. Üzerimize salınan Yunanistan aracılığıyla ülkemize karşı oynanan oyunu görüyoruz. Problem, Yunanistan'ın farkında olmaması veya bunun gönüllü figüranlığını yapmasıdır. Filmlerde en fazla yıpranan figüranlardır. Fakat onların ismi sahnede gözükmez. Yunanistan'a olan şey de budur. Yanlışta ısrar etmesi halinde başına gelecek olan da budur. Biz dünyada ve bölgemizde varlığımızı tahkim ederek hep devam ettireceğiz. Bu kafayla onlar, figüranlıktan öteye asla gidemeyecektir.”

CHP’ye eleştiri: “Türkiye’nin çıkarlarını koruyamamış parti, ders veremez”

Erdoğan’ın açıklamalarının devamı şu şekilde:

“Ülkemizde zor koşullarda kurulan makine, silah ve uçak fabrikalarını kapatarak savunma sanayimizi dışa bağımlı duruma getiren, Adalar konusunda bu tartışmaların içine ülkemizi düşüren, Türkiye’nin hak ettiği yerde bulunmasını sağlayamayan taktik değil stratejik hatalarıyla ülkemizin çıkarlarını koruyamamış bir parti ders veremez bize. Kılıçdaroğlu, 'CHP artık eski CHP değil' diyor. Eskisinden ne gördü ki yenisinden yarar beklesin. Kendi içlerinde onlar, FETÖ, PKK, Yunan, Rum beşinci kol elemanlarını temizlesinler.”

TÜSİAD’a sert çıkış: “Haddini bil”

TÜSİAD’a da sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“NATO meselesinde de Finlandiya ve İsveç somut, kesin adımlar atana kadar duruşumuzu asla değiştirmeyiz. Ey TÜSİAD'ın başında bulunan beyefendi! Bize dış politikada ders veremezsin. Sen çıraksın. Haddini bil önce. Bunlar akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidardan içeri giremezler. Dış politikada Finlandiya, İsveç’e neden tavır alıyoruz? Terör örgütleri bunların sokaklarında cirit atarken onlara kapılarımızı mı açacağız? Ey TÜSİAD! Onların yanında bulunabilirsiniz, fakat şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmayacağız. TÜSİAD eğer bu gidişle devam ederse hiç kapımızı çalmasın. Anlıyorum ki aynı merkezden koordine ediliyorsunuz; CHP.”

“Türkiye değil Türk Hava Yolları”

Turkish Airlines’ın artık Türk Hava Yolları ismiyle faaliyetlerine devam edeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli hava yolumuz Türk Hava Yolları adıyla faaliyetlerini yapacaktır. Öküz altında buzağı arayanlara herhalde bu yeter.” şeklinde konuştu.

2023 seçimleri: “Zaferle sonuçlandırmalıyız”

2023 seçimleri için artık geri sayımın başladığına dikkat çeken Erdoğan, şunları aktardı:

“2023 seçimlerini zaferle sonuçlandırmalıyız. Milletimizin 20 senelik kazanımlarına sahip çıkmanın yanında, 2053 vizyonumuzu kuvvetlendirecek bir başarı kazanacağız. 23 milyon üye hedefiyle 2023'ten sonra da daha fazla çalışarak vatan topraklarının her karışına izimizi bırakacağız. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri önümüzdeki senenin bu günlerinde yapılacak. Geri sayımın artık başladığını ifade edebiliriz. Muhalefet erken seçim lafları etmeye devam etse de seçim takvimi ilerlemeye devam ediyor. Muhalefetin erken seçim gibi bir talebi yok. Bunlar bir sorumluluk olmadan siyaset yapmaya alışmışlar. Sel felaketinde İzmir’in, Ankara’nın ve İstanbul'un gördük. Altyapı çalışmaları yok. Birisi Eskişehir'de, diğeri Bodrum'da seyahatte, öbürünün nerde olduğu belli değil. Kazara sorumluluk altına girdikleri zaman ortaya çıkan manzarayı gördük.”

Millet İttifakı’na aday çağrısı: “Ya adaylığını ya da adayını açıkla”

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Millet İttifakı’na eleştirilerde bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Her şey ortada, bir masa kurmuşlar ama hiçbir irade, hiçbir karar mevcut değil. Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirlemesi de hocanın borcunu ödeme fıkrasına benziyor. Seçim vakti belli olan seçimler için henüz adayları yok. Kendi temel problemlerini henüz çözemeyenler, milletimizin problemlerine derman olabilir mi? Altılı masa adaylarını açıklamama stratejilerinin sebebinin yıpranma korkusu olduğunu iddia ediyorlar. Bu nasıl bir aday ki ismi açıklanır açıklanmaz yıpranıyor. Bu nasıl bir aday ki siyasette kaldıkça hakiki yüzü ortaya çıkıyor. Siyasi hokkabazlıktır. Bunlar, defolu ürünler satan tüccar misali adaylarını katakulliyle sandıktan çıkarmanın derdindeler. Kılıçdaroğlu'na yeniden söylüyorum; ya adayını ya da adaylığını açıkla. Bunu ifade ettiğimden beri ortadan yok oldu. Her gün başka bir kurumun kapına gidiyor. Her gün iftira ve yalan üzerinden höyküren bu zatın sesi bir anda kısıldı. Birileri ‘Kararımızı verene kadar otur sen' dediler buna. Altılı masanın adayı bile henüz belli değilken bir meşrep fitnesini gündeme attılar. Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bu riskli tartışmada duruşumuz oldukça netti. Bay Kemal, meşrebin ne olursa olsun biz meşrebinle ilgilenmiyoruz. Çık mert ol, adayını ya da adaylığını açıkla. Biz her fırsatta bu zatın siyaset ve bürokrasideki beceriksizliğini yüzüne vururuz. Fakat diğer vasıflarıyla asla uğraşmayız. Millete hizmet iddiasında iseniz, önce bu milletin inancını ve tarihini doğru öğrenin. Milletimizin, değerlerini aşağılayan zihniyete vermiş olduğu dersleri öğrenin. İnsanımızı tanımadan ve tarihimizi bilmeden ne bu millete ne de ülkeye hizmet edebilirsiniz. Biz sabırlı bir şekilde çalışacak, işimize bakacak, hedeflerimize odaklanacağız.”

Polise saldıran HDPli vekil: “Dokunulmazlığı kaldırılmalı”

Geçtiğimiz günlerde HDP milletvekilleri ve polis ekipleri arasında yaşananlara da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Terör örgütü elebaşının emri üzerine HDP'nin, geçtiğimiz günlerde sebep olduğu rezalet görüntüleri biz unutmadık. Kadıköy'deki rezaletin başrolündeki sözde milletvekili, yanında bulunan milletvekillerinin geçmişte hangi karanlık işlere alet olduklarını çok iyi biliyoruz. Bu kadının dosyası kabarık. Hukuk önünde kendisinden bu ihanetinin bedelinin sorulmasının takipçisi olacağız. Hemen dokunulmazlığının kaldırılıp bunları bu kutlu çatıda yer almalarının mümkün olmadığını ortaya koyuyoruz.”

Ekonomideki problemler: “Fiyatlardaki artışın farkındayız”

Ekonomik sorunlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatlarda yaşanan artışların farkında olduklarını söylerken, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu süreçte, maddi ve manevi nice kayıplar yaşadık, bedeller ödedik. Küresel piyasalardaki dalgalanmalar devam ediyor. Bütün ekonomiler, son 40 yıldır enflasyonda görmedikleri seviyelerle mücadele ediyor. Enerji fiyatlarındaki artışlar, tedarik ve üretim zincirindeki belirsizliği derinleştiriyor. Enerji kaynaklarının tamamında fiyatlarda yaşanan artış dengeleri bozmuştur. Biz bu dengesizlikten vatandaşlarımızı korumak için önemli tedbirler aldık. Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle ortaya çıkan ayçiçeği, buğday krizini çözmek için çaba harcıyoruz. Meyveyi, sebzeyi ve hububatı üretme anlamında problemimiz yok. Sektörün ihtiyacı olan şeker, buğday ve bunun gibi ürünleri dışarıdan alıyoruz. Çiftçilerimizin gübre, mazot ve tohum fiyatlardaki artışın farkındayız. Pek çok tedbir alıyoruz. Üretimin artarak devam etmesi en baştaki önceliğimiz. Enerjideki dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla çaba harcıyoruz. Karadeniz'de bulduğumuz doğalgazı sisteme bağlamak için çabalıyoruz. Petrol fiyatlarındaki artışa bağlı olmak üzere pompa fiyatlarındaki rakamlar artık rahatsız edici seviyededir. Keşke her bölgeden petrol fışkırıyor olsa da bunların önüne geçebilsek. Akaryakıt fiyatlarının bugünkü düzeyinin hiçbir devlet tarafından sürdürülebilir olmadığı ortadadır. Bu fiyatların normal rakamlara gerilemesiyle, pompa fiyatlarında gerileme bekliyoruz.”

Temmuz müjdesi: “Rahatlama sağlayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“TÜSİAD’ın başındaki ‘Ekonomik problemlere teşhis yanlış konduğu için çözüm de yanlış devam ediyor’ diyot. İhracat veya büyüme olmazsa ayakta duramazsın. Bunlar hep CHP ağzı. İthalat seni batırır, bitirir. Bunları yapıyoruz fakat sizin zekanın bunu anlamaz. O sebeple her fırsatta bir başkan değiştiriyorsunuz. Klasik anlayışla buna çözüm aramak beyhudedir. Be zavallı! Yanımızda akademisyenlerimizin olmadığını kim sana söyledi? Biz nerede, nasıl ve kiminle çalışacağını 20 senedir ispat etmiş bir partiyiz. Bundan sonraki süreçte de hangi akademisyenlerle çalışacağımızı önce gelir sana sorarız, onlarla çalışırız. Kafaya bak. Biz vatandaşlarımızın varlık gücüyle, bütçe disipliniyle, altyapımızla gücümüz ortadadır. Yabancı yatırımlarda 14 milyar dolar düzeyindeyiz. Dünyanın şu anki sürecinde insanlarımızın karşılaşabileceği en büyük sorunun işsiz kalmak, evine aş götürememek olduğunu düşünüyoruz TEM'in başına istihdamı koymamız boşuna değildir. Türkiye bugün istihdamda 30,4 milyon ile tarihinin en yüksek düzeyine çıkmıştır. Sanayi üretimi yüzde 10,8 artışla birlikte beklentileri aştı. Rekorlar kıran ihracat, 243 milyar dolara çıktı. Yalnızca bu kadarla da yetinmiyoruz. Ücretlilerin ve dar gelirlilerin refah kayıplarını gidermek adına yeni programlar devreye koyuyoruz. Hiçbir kesimi asla ihmal etmeden, bütün vatandaşlarımızın derdiyle dertleniyoruz. Ocakta çok ciddi adımlar attık, enflasyon farklarıyla temmuz ayında da rahatlama sağlayacağız. Yılbaşında çok daha kapsamlı girişimler hedefliyoruz. Şubat-mart dönemi gibi önemli ölçüde enflasyon gerileceği için bu adımların etkilerini göreceğiz. Bu problemin üstesinden geleceğiz."

Yorumlar (0)