Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim kaybetsek de bu işte yokum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 4 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının açılış töreninde konuştu.

GÜNDEM 16.11.2019, 14:49 16.11.2019, 15:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim kaybetsek de bu işte yokum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu binalarının açılış töreninde konuştu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Emekli maaşlarını 4 kat artırdık"

"Türkiye'nin son 17 yılda yaşadığı büyük değişimin en somut hissedildiği alanların başında sosyal güvenlik sistemimiz geliyor."

"17 yılda emekli maaşlarını 4 kata varan oranlarda artırdık. Prim ödemesine ve yılına bakmaksızın hiçbir emekli maaşının bin liranın altında kalmamasını sağladık."

"Emekli maaşlarını insani düzeyde hayat sürebilecek seviyeye çıkarttık."

"Yurt dışındaki vatandaşlarımız için her türlü kolaylığı gösterdik"

"Son olarak emeklilerimize kurban ve ramazan bayramlarında biner lira ikramiye vermeye başladık. Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın sosyal güvenlik sistemimize intibakları için her türlü kolaylığı gösterdik."

"Geçmişte işçi için ayrı, memur için ayrı, esnaf için ayrı verilen hizmetleri tek çatı altında birleştirdik. Vatandaşlarımızın taleplerine doğrudan hizmeti verecek bir iletişim ağı vurduk."

"Elektronik devlet uygulamalarıyla da geçmişte fiziki mekanlarda ve kağıt üzerinde yürütülen pek çok hizmeti elektronik ortama taşıdık. Muhtarlar ve korucuları devlet şemsiyesi altına aldık. Pek çok kesime fiili hizmet süresi hakkını verdik."

"Vatandaşlarımız istedikleri hastaneden sağlık hizmeti alabilmekte"

"Artık vatandaşlarımız istedikleri hastaneden sağlık hizmeti alabilmekte, istedikleri eczaneden ilaçlarını temin edebilmektedir."

"Sağlık karnesi gibi, yeşil kart gibi vatandaşlarımızı rencide eden uygulamaların tamamına son verdik."

"Biz gelmeden önce hatırlayın; bir ilaç reçetesindeki ilaçların hastaneden ya bir tanesini ya iki tanesini alabiliyorduk. Diğerlerini 'git paranla al' diyorlardı. Ama şimdi onlar kalktı. Şimdi böyle bir şey yok."

"Pek çok tedaviyi ödeme kapsamına aldık"

"Elektronik reçete sistemiyle yanlış ilaç, yanlış doz gibi sorunları ortadan kaldırdık. Ödeme listesindeki ilaç sayısını iki katından fazla artırdık. Evde verilen sağlık hizmetinin finansmanını üstlenerek dünyada eşine az rastlanır seviyeye ulaştık."

"Tüp bebekten kalıtsal hastalıkların tedavisine, ruhsal problemlere kadar pek çok tedaviyi ödeme kapsamına aldık."

"Kanser tedavisinde oldukça yüksek bedeli olan işlemlerden ilave ücret alınmasının önüne geçtik. Yerli ilaç üretimine özel önem verdik. Bu konuda tüm yaşanan sıkıntıları yakından takip ediyorum ve inşallah kısa sürede hepsini de aşacağız."

"Kayıt altındaki aktif sigortalı sayısı 21 milyon 410 bin oldu"

"Kayıt dışı istihdamı yüzde 52'den yüzde 36 seviyesine indirdik. Çalışmalarımız sonucu kayıt altındaki aktif sigortalı sayısı 21 milyon 410 bin oldu"

"Daha önce yüzde 8,4 seviyesine kadar düşürdüğümüz işsizlik oranı, geçtiğimiz yılın ağustos ayında maruz kaldığımız kur faiz saldırısının ardından yüzde 14'e kadar çıktı. Bu oranın özellikle eylül verisinin belli olmasıyla birlikte yeniden düşmeye başlamasını bekliyoruz."

"İşsizlik rakamlarının yeniden düşmesini bekliyoruz. Türkiye büyüyerek istihdamını geliştirecek."

"Ekonomideki genel toparlanmanın etkisiyle gelecek yıl istihdam artışı çok daha fazla olacak."

"IMF'nin kapısına CHP gidiyordu biz değil"

"Bay Kemal ne diyordu 'Bunlar şimdi IMF'ye gidecek' diyordu. IMF'nın kapısına CHP gidiyordu biz değil. Bizim IMF ile işimiz yok."

"Merkez Bankası'nın döviz rezervi şimdi 105-16 milyar dolara çıktı. Başbakanlığım döneminde 135 milyar dolara kadar çıkmıştık, tekrar oralara çıkacağız ve daha da arttıracağız."

"Bu yıl turist sayısı 50 milyonu aşacak. Türkiye'de açılan şirket sayısı %22 arttı."

"Faizler daha da düşecek"

"Bir merkez bankası başkanını görevden aldık şimdi yeni başkanla birlikte faiz oranları aşağılara indi."

"Faizler daha da düşecek. Bu istihdamın ve büyümenin de artması anlamına geliyor."

"Türkiye'nin sağlık reformu birçok ülkeye örnek oldu. ABD gibi bir ekonomik dev bile bu konuda hedefine ulaşamadı.""Enflasyon da inşallah tek haneli rakama inecek 2020'de."

"İskandinav ülkeleri EYT yüzünden battı"

"Halkımıza hizmetten dolayı zarar ediyorsak edelim."

Verilen hizmetlerin hem yelpazesi genişlediği hem kalitesi yükseldiği halde sosyal güvenlik kurumumuzun gelirlerinin giderlerini karşılama oranı yüzde 71,5'ten yüzde 89,4'e çıktı."

"Geçmişte faize ödenen paraların doğrudan millete kullanılmasından rahatsız oluyorlar. Tutturmuş bir EYT, İskandinav ülkelerinin hepsi bu uygulama ile battı."

"Bütün dünya bizdeki uygulamaları takip ediyor. Bizdeki bazı köhne zihniyetler hinlik peşinde koşuyor."

"EYT hakkında yanlış hesap yapmayız, seçim kaybetsek de bu işte yokum. Herkes vaktinde emekli olmalı."

"Bay Kemal PKK ile yürüdü"

"Mehmetçiğin Suriye'nin kuzeyinde kazandığı mücadele bu halkın desteğiyle oldu."

"Mehmetçikle mücadele veren Suriye Milli Ordusu'na ana muhalefet partisi terörist diyor. Bay Kemal PKK ile yürüdü."

"YPG'yi Kürt diye tanımlayanlar benim Kürt vatandaşlarıma saygısızlık ediyor. Onlar teröristtir."

"Üzerimizdeki baskının bir süre daha devam edeceği görülüyor. Türkiye bu tür baskılara teslim olacak ülke değildir."

"İnşallah şimdi Avrupa Kupası'na gidiyoruz. Buradan başarılı bir neticeyle çıkmayı hem gençlerimizden istiyoruz hem duamız o. Olmaması için hiçbir neden yok. Yeni bir tarihi Şenol Hocamız ve gençlerimiz yazacak."

Yorumlar (0)