Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandıkta hesaplaşacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu olayı siyasi istismar aracı duruma getirmeyi amaçlayanlarla sandıkta hesaplaşacağız." dedi.

GÜNDEM 05.04.2021, 19:43 06.04.2021, 11:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandıkta hesaplaşacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, son günlerde yaşanan gelişmeler ele alındı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu olayı siyasi istismar aracı durumuna getirmeyi amaçlayanların olacağını kaydederek, şu sözleri sarf etti: 

"15 Temmuz'da kendilerini göremedik"

"Ülkemizde demokrasiyi hedef alan her saldırı, bu tür bildirilerin akabinde gerçekleşmiştir. FETÖ mensubu hainlerin darbe girişimine karşı vatandaşlarımızın yanında yer alırken görmedik. Yayımlanan bildiriyi özellikle dikkate alarak, gereken her önlemi uygulama kararlılığımızı ortaya koyuyoruz.

"Seçim sandığında hesaplaşacağız"

Bu olayı siyasi istismar aracı durumuna getirmeyi amaçlayanlar olacaktır. Onlarla da seçim sandığında hesaplaşacağız. Tüm siyasi partilerden güçlü bir karşı duruş beklerdik. Vatandaşlarımız, kimin demokrasinin safında durduğunu görüyor.

"CHP'yi demokrasiden yana tutum almaya davet ediyoruz"

Vatandaşı ve vatandaşın seçtiği yönetimi tehdit etme cüretini kendinde görenlere hadlerini yine vatandaşlarımızla göstereceğiz. Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin Türkiye'ye sağladığı kazanımları önemli buluyor, daha iyisi için olanak sağlanana kadar bu sözleşmeye bağlılığımıza devam ediyoruz. CHP'yi demokrasiden yana tutum almaya davet ediyoruz."

Yorumlar (0)