Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgının zirve noktasını geride bıraktık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında koronavirüs salgınında zirve dönemin geride kaldığını ifade ederek tedbirler dahilinde bir süre daha kısıtlamaların süreceğini ifade etti.

GÜNDEM 14.07.2020, 19:23 14.07.2020, 20:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgının zirve noktasını geride bıraktık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı sona erdi.

16.50'de başlayarak 1 saat 45 dakika süren toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına koronavirüs salgınına ilişkin yaptığı değerlendirmelerle başlayan Erdoğan, salgında zirve noktasının atlatıldığını ifade etti.

"Salgının zirve dönemi geride kaldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs salgınında zirve döneminin geride kaldığını ifade ederek hastalığın ülkemizi esir altına almasına izin vermediğimizi kaydetti. 

Erdoğan vaka ve can kayıplarının tekrar aşağı yönlü olarak eğilime girmesinin sevindirici olduğunu kaydederek bir süre daha kısıtlamaların tedbir amaçlı süreceğini söyledi.

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine ilişkin yanlış bir algının olduğunu paylaşarak, Ayasofya'nın kiliseden değil camiden müzeye dönüştürüldüğünü paylaştı.

Ayasofya'nın tekrar vakfiyesine uygun hale getirileceğini ve kültürel miras vasfının ise ecdadın yaptığı gibi korunacağını ifade etti. 

Yorumlar (0)