Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgında devletler içine kapanırken, biz herkesin yardımına koştuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük devletler, salgın sürecinde kendi içine kapanırken, sınırları haricindeki drama gözlerini yumarken, biz hiçbir ayrım yapmadan yardıma koştuk" sözlerini kullanırken, Arnavutluk'ta yaşanan depremden sonra bölgeye yardıma gelen ilk ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti.

GÜNDEM 17.01.2022, 15:42 18.01.2022, 13:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgında devletler içine kapanırken, biz herkesin yardımına koştuk

Arnavutluk Başbakanı Rama ile Laç kentinde depremzedeler için TOKİ tarafından inşa edilen konutların teslim törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı.

“Arnavutluk’un yardımına koşan ilk ülke Türkiye oldu”

Arnavutluk toplumuna, Türk milletinin selamlarını getirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tören vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan, coşkunuza ortak olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Arnavutluk'un sıkıntısı bizim sıkıntımız, sevinci de bizim sevincimizdir. Sizlerin huzurunu, kendimizinkinden ayrı bir yerde tutmuyoruz. Daha önce aynı acıları birçok defa yaşamış bir millet olarak, Arnavutluk'ta yaşanan deprem, bizim de yüreğimizi dağlamıştır. Haberi alır almaz bölgenin yaralarını sarmak için harekete geçtik" açıklamasını yaptı.

Uluslararası camianın özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Arnavutluk'a destek elini uzatması için girişimlerde bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Depremin ardından bölgeye yardıma koşan ilk ülkenin Türkiye olması, iki ülke arasındaki dayanışmanın en önemli örneğidir. Yıkılan binaların yerine TOKİ ile yeni binalar inşa ettik" sözlerini kullandı.

“522 konut sahiplerine teslim edildi”

Arnavutluk halkına verilen sözün yerine getirildiğini anımsatan Erdoğan, "Temmuz 2020’de, salgına rağmen 2020’nin Aralık ayında inşaatlara başladık. 13 ay önce tam bu bölgede, canlı bağlantıyla konutların temel atma törenini gerçekleştirdik. Bugün de 42 milyon Euro’ya mâl olan ve 522 konutu içeren daireleri sahiplerine teslim ediyoruz. Teslim edilen konutların Arnavutluk'a ve Arnavutluk toplumuna hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye olarak bu süreçte biz de yangın, sel ve deprem gibi afetlere maruz kalsak da Arnavutluk’a verdiğimiz sözü yerine getirdik” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Altını çiziyorum, kardeşliğin nişanesi çağrıldığın zaman gelmek değil, ihtiyaç duyulduğunda orada olmak düsturuyla her zaman yanınızda olacağız. Bu temel üzerine inşa edilen Türkiye-Arnavutluk dostluğu inşallah devam edecektir. Değerli dostlarım, ortak bir medeniyeti ve hem tarihi değerleri paylaşıyoruz. İyi ve kötü gününde dostunun yanında olmak en önemli medeniyet değerlerimizden bir tanesidir. Salgın sürecinde büyük devletler kendi içerisine kapanırken, sınırlarının haricine gözlerine yumarken, biz hiçbir ayrım yapmadan herkese yardımcı olduk."

Yorumlar (0)