Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin şık bir yanıt verdi

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ‘katil’ diyerek başlayan gerginliği değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet başkanına yakışmayan bir ifadedir. Putin ise çok akıllı bir cevap vererek gerekeni yapmıştır” açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 19.03.2021, 15:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin şık bir yanıt verdi

İstanbul’da Cuma Namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB’nin yaptırım planlarını askıya almasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ile Gümrük Birliği ve vize konusunda karşılıklı değerlendirilmesi gereken birçok konunun olduğunu vurguladı.

Biden-Putin gerilimi

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ‘katil’ diyerek başlayan gerginliğe yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan, bu ifadenin bir devlet başkanına yakışmadığını da belirterek, “Putin gibi bir başkana karşı kullanılmaması gereken bir ifadedir” diye konuştu.

AB yaptırımları

Avrupa Birliği’nin daha önce de dedikodusu çok yapılan yaptırım kararlarını askıya aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğu Akdeniz olmak üzere bütün bunları ele almak istiyoruz. NATO ülkesi olan Türkiye’nin, Avrupa Birliği’nden karşılıklı diyalogla çözülebilecek Gümrük Birliği ve vize konusu gibi birçok konu var” diye konuştu.

Kilis’e atılan roketler

Suriye tarafından Kilis’e yönelik saldırılarında kabul edilebilir olmadığına vurgu yapan Erdoğan, “Bunun cevabını da misliyle verdik, veriyoruz, vereceğiz” dedi.

‘2023’ün manifestosu olacak’

AK Parti Kongresi’nin ön hazırlıklarını kararlı bir şekilde yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çarşamba günü yapacağımız konuşmada adeta 2023’ün manifestosu olacaktır” diye konuştu.

Kongrede yapacağı konuşmayı insan hakları, reform paketleri ve ekonomi paketiyle taçlandıracak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük kongrelerimizi yaparak 2023 yılına Cumhur İttifakı olarak çok güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz” dedi. 
 

Yorumlar (0)