Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GÜNDEM 24.06.2021, 19:59 25.06.2021, 17:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Kremlin Basın Servisi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesinde, Rusya'nın ülkemiz ile hava ulaşımını tekrar başlatma kararı ve Rus menşeli COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşısı Sputnik V tedarikinin başlaması hususunun ele alındığı belirtildi.

Karabağ meselesi

Karabağ'daki duruma ilişkin istişare edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, "Görüşmede, Rus-Türk Ortak Gözlem Merkezi’nin çalışmaları olumlu olarak yorumlandı. Türkiye Cumhurbaşkanı; Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin 9 Kasım 2020 ve 11 Ocak 2021 tarihlerindeki bildirilerinde öngörülen anlaşmaların tam olarak uygulanmasını sağlamak amacıyla Rusya'nın gayretlerine desteğini ifade etti." denildi.

Açıklamada, her iki liderin de bölgedeki ulaşım altyapısının restore edilmesi ve ekonomik kalkınma dahil koordinasyonu devam ettirmeye hazır olduklarını teyit ettikleri bildirildi.

Suriye meselesi

Suriye krizinin çözümüne ilişkin hususların da ele alındığı belirtilen açıklamada, "Türk ve Rus ordularının İdlib'de ve Suriye'nin kuzey doğusundaki gerginliğin tırmanmasını engellemeye yönelik ortak çalışmalarının ve bu bölgelerde kalan terörist gruplarla mücadele etmenin önemine işaret edildi.” sözlerine yer verildi.

Açıklamada, kişisel temasları sürdürme hususunda anlaşan iki liderin görüşmesinde, Putin’in, Cenevre'de ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme hususunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile izlenimlerini paylaştığı öğrenildi.

Yorumlar (0)