Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neşet Ertaş'ı vefat yıldönümünde andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılında yaşamını yitiren halk ozanı Neşet Ertaş için bir anma mesajı yayımladı.

GÜNDEM 25.09.2022, 15:02 26.09.2022, 10:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neşet Ertaş'ı vefat yıldönümünde andı

1938 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde doğan ve 25 Eylül 2012 tarihinde İzmir’de vefat eden usta sanatçı Neşet Ertaş, vefatının 10’uncu yıl dönümünde anılıyor. Türkmen kültürün ve Türkmen müzik geleneğinin son temsilcisi olarak kabul edilen Neşet Ertaş, 62 yıllık sanat kariyerinde Türk halk müziğine unutulmaz eserler bıraktı. Usta sanatçının vefatının 10’uncu yıl dönümü sebebiyle spordan siyasete, eğitimden sanat dünyasına kadar pek çok anma mesajı paylaşılıyor. 

“Neşet Ertaş ustayı rahmetle ve hasretle yad ediyorum”

Neşet Ertaş’ın vefat yıl dönümü sebebiyle anma mesajı yayımlayan isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Usta sanatçıyı, “Türk halk ozanı” ve “Gönül mimarı” olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabı üzerinden yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Vefatının 10’uncu yıl dönümünde gönül mimarı, Türk halk ozanı, ‘Bozkırın Tezenesi’ Neşet Ertaş ustayı rahmetle ve hasretle yad ediyorum.”

Yorumlar (0)