Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan ve Stoltenberg görüşmede İsveç ile Finlandiya’nın NATO’ya üye olmak için yaptıkları başvuru konusunu ele alındı.

GÜNDEM 15.06.2022, 17:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le görüştü

Rusya'nın Ukrayna topraklarına saldırıp savaş başlatması üzerine İsveç ve Finlandiya NATO'ya üye olmak için karar verdi.

Türkiye Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğini veto etti

Rus tehdidinden kaçmak amacıyla NATO’ya dahil olmak isteyen iki İskandinav ülkesi, bu konuda Türkiye'nin vetosuna takıldı.

Terör örgütleriyle üyelerine yardım ve yataklık yaptıklarından dolayı Türkiye’nin engeline takılan Finlandiya ve İsveç’le görüşmeler ise sürüyor.

Görüşmenin ana gündemi: Finlandiya ve İsveç’in NATO'ya üyeliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kapsamda bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüşmesi gerçekleştirdi.

İkili görüşmede, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvuruları konusunu ele alındı.

"Türkiye'nin endişelerini ortadan kaldıracak adımlar atılmalı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stoltenberg ile yaptığı telefon görüşmesinde, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik başvurusu hakkında Türkiye'nin meşru olan endişelerini giderecek adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

'Somut adım' vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu hakkında iki ülkeden Türkiye'nin haklı beklentilerini karşıladıkları somut adımlar görmeden, hiçbir şekilde savunma sanayi ve terörizmle mücadele iş birliği konusunda bir paradigma değişikliği uygulanacağına dair yazılı taahhütler verilmeden, üyelik sürecinde ilerleme sağlanamayacağını belirtti.

Yorumlar (0)