Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin aşına göz dikenlere acımayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıda fiyatlarındaki artışla ilgili uyarıda bulundu ve fırsatçılara seslendi: ''Vicdansızlık yaparak bu milletin ekmeğine, aşına ve geçimine göz diken fırsatçılara acımayacağız'' dedi.

GÜNDEM 02.04.2022, 18:06 02.04.2022, 18:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin aşına göz dikenlere acımayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe’de ki ofisinden Malatya Çevre Yolu 1. Kısım Açılış Töreni'ne video konferans ile katıldı. Törende konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemindeyse ekonomik gelişmeler vardı.

‘Fahiş kazanç arkasında koşanlar ile mücadelemiz sürüyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ekonomiyle ilgili önemli konulara dikkat çekti. Erdoğan; ''Dünyanın savaştan göçe salgından ayrımcılığa sosyal karmaşalardan ekonomik sarsıntılara kadar birçok krizle boğuştuğu bir dönemden geçiyoruz.

Önümüzde üstesinden gelmemiz gereken sorunlar var. Döviz kurunun hareketleri, faiz kuru tartışmaları ile enflasyondaki yükseliş durumunun tehdidi altındadır. Yüksek artışlar bizim ülkemizi de etkilemektedir.



Bazılarının vicdansızlığa kadar varan aç gözlülüğü de eklendiğinde vatandaşlarımız sıkıntılı bir tabloyla karşılaşıyor. Fahiş kazanç arkasında koşanlar ile mücadelemiz sürüyor. Vatandaşlarımızı doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki yükselişten korumak için sübvansiyonlar yaptık. Yine bu sene de doğalgaz ve elektrik faturalarının bir kısmını devlet olarak üstleniyoruz. Enerji alanında geçen senenin 2 katına kadar destek sağlamış olacağız.




''Milletin ekmeğine, aşına ve geçimine göz diken fırsatçılara acımayacağız''

Gıda fiyatlarının belirlenmesinde maliyetlerin dışında kalan fazla artışları takip ediyoruz. Fiyatlarla ilgili vicdansızlık yaparak bu milletin ekmeğine, aşına ve geçimine göz diken fırsatçılara acımayacağız. Böyle dönemlerde hep beraber fedakârlık yapmamız ve ortak geleceğimizi düşünmemiz gerek. Günlük kazancı değil. Milletin huzuruna, mutluluğuna göz dikenler büyük zararı kendilerine vermektedir. Konuyla ilgili bakanlıklarımız mevzuat ve denetim çalışmaları içindedir. Bu çalışmaların en kısa sürüde etiketlere yansımalarını görmeye başlayacağız. Turizm, inşaat ve tarım sektöründeki hareketlenme bu dönemdeki istihdamı da olumlu etkileyecektir. Yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve cari fazlalık amaçlarına doğru daha hızlı ve emin adımlarla ilerlemeye başlayacaktır. Ben milletimizden sabırlı olmasını istiyorum.''

Yorumlar (0)