Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen müjdeyi açıkladı

KKTC Parlamentosu'ndaki özel oturumda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'ye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşa edileceğini açıkladı.

GÜNDEM 19.07.2021, 18:00 20.07.2021, 17:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen müjdeyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıl dönümü vesilesiyle KKTC Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'na katıldı.

Erdoğan, "Bugün KKTC ile Türkiye arasındaki, gücünü şehitlerimizin kanlarından alan ezeli ve ebedi kardeşliğimizi tüm dünyaya isteseler de istemeseler de bir defa daha ilan ediyoruz." dedi.

"Türk milletinin davasıdır"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Kıbrıs davası çok büyük bir davadır. Bu dava, mücadelesiyle büyük, vicdanıyla büyük, tarihiyle büyük, 1974'te yazdığı kahramanlık destanıyla büyük Türk milletinin davasıdır. Bu davanın sahibi, anavatanıyla, yavru vatanıyla, büyük Türk milletinin tamamıdır. Bu davanın sahibi gazilerimiz ve şehitlerimizdir.

Sırtlarını yasladıkları güçlere güvenerek Kıbrıs Türkü'nü yok edeceklerini zannedenler, karşılarında Kıbrıs Türk halkının çelikten iradesini buldular. Zehirli ayrılık oklarını Kıbrıs Türkü'nün kalbine saplamasına asla fırsat vermeyeceğiz. KKTC'nin birliği ve varlığı her türlü siyasi mülahazanın üzerindedir. Biz bu yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.

Birlik ve beraberliğimize saldıran belli çevrelerin, kardeşlik gölümüze fitne mayası çalmasına asla izin vermeyeceğiz. EOKA terör örgütü eliyle, komşusu Türklerin canına, malına kastetmekten çekinmeyen Rumlar, Kıbrıs Türklerini hiçbir zaman eşit ortakları olarak görmediler.

"Tarih bize Rum tarafının isteksizliğini göstermiştir"

Her ne kadar bizlerin burada ortaya koyduğu kardeşlik, birlik, beraberlik iklimi ABD'de birilerini rahatsız etmiş olsa da biz bu yolda kararlı adımlarla yürüyeceğiz. Tarih ve bu süreçte acı bir biçimde edindiğimiz deneyimler, Rum tarafının ortaklık devleti kurmak gibi bir isteğinin olmadığını açık ve net biçimde herkese göstermiştir. Rum kesiminin Kıbrıs müzakerelerindeki tavrı hakkında Erdoğan, "Artık bizim onlara inanmamız, bir 50 sene daha kaybetmemiz asla mümkün değildir.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Cenevre'de sunduğu öneriye desteğimiz tamdır. Taviz vermeyiz, veremeyiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs'ta kalıcı, adil, sürdürülebilir çözümün ancak ve ancak Ada'nın gerçeklerini dikkate alan bir yaklaşımla olabileceğinin altını çizdi.

Müjdeyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ilişkin adımın proje çalışmaları bitti ve inşasına da inşallah yakında başlıyor olacağız. Devlet olmanın ifadesi budur işte. Bu projeyi hayata geçirerek, nasıl bir KKTC devleti varmış birilerinin görmesi gerekiyor."

Erdoğan, Lefkoşa'da bulunan Metehan bölgesinde 500 dönüm arazi içinde parlamento binasının da yer alacağı külliyelerin yanı sıra millet bahçesi de inşa edileceğini bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs'ın ilan edildiği bu tarihi binanın da müze haline getirilerek yeni jenerasyonlara bırakılmasının doğru bir karar olacağı kanaatindeyim." dedi.

Yorumlar (0)