Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'daki depremzedeleri ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'dan sonra Malatya'ya geçerek buradaki depremzedelerle bir araya geldi. Artçı bir depreme de yakalanan Erdoğan, "Halkımızı çadırlardan kurtarıp kalıcı konutlarına alacağız" diye konuştu.

GÜNDEM 26.01.2020, 00:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'daki depremzedeleri ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki deprem bölgesini ziyaret ettikten sonra Malatya'nın Doğanyol ilçesine geçerek depremzedelerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı, Afet Yönetim Merkezi'nin de bulunduğu ilçe meydanında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valilik, İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nın ortak çalışmalarıyla birlikte önce yıkılmış evlerin tespit edileceğini, bu çalışmaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde olacağını belirtti.

"Adımlarımızı süratle atacağız"

Erdoğan, "Bir an önce vatandaşlarımızın bu konutlata yerleşmesini sağlayacağız ama görünen bir gerçek var ki, burada bir defa zemin etütleri noktasında kesinlikle bir fay hattı, bununla ilgili çalışmaları da tabii arkadaşlarımız yapacaklar, yaptıracaklar. O zemin etütlerinden sonra da nerede bu inşaatları yapacaksak onu da yapacağız, adımlarımızı süratle atacağız" diye konuştuktan sonra ilçe meydanındaki vatandaşlara konuştu.

Deprem yüzünden hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralılara da Allah'tan şifa dileyerek "Rabbim, inşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını nasip eder. Tabii biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız, her şeyden önce Müslümanız. Kaza da kader de imanımızın gereğidir. Bu inançla yaşamımızı farklı kılan adımları atıyoruz" şeklinde konuştu.

Bölgedeyken şiddetli bir artçı depreme yakalandı!

Cumhurbaşkanı, bölgede bulundukları sırada 5,1 kuvvetinde bir artçı depremle sarsıldıklarını ve artçıların devam ettiğini vurguladı ve "Yıkılan yerlerde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız zemin etütlerini süratle yaptırmak suretiyle buralarda vatandaşlarımızı geçici çadırlardan da kurtarıp hemen çelik konstrüksiyonla inşallah kalıcı konutlarına onları alacağız ve kalıcı konutlarına kavuşturmanın yanında da tabii kendilerinin buralarda özellikle köy, daha doğrusu burası tabii Malatya Büyükşehir olduğu için köy yok, mahalleler var, buralarda da kendilerinin hayvanları var, onlarla ilgili ahırları var, bütün proje çalışmalarını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yapacak ve ortak bir çalışmayla da inşallah bu yatırımlarımızı kısa zamanda bitirerek sahiplerine teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu vahim olayda bir araya gelmesi hakkında konuşan Erdoğan,  "Gösterdiğiniz bu dayanışmayı tebrik ediyorum, kutluyorum. Bu, zaten sizin inanıyorum ki imanınızın da bir gereği ve imanınızın bir gereği olarak bunu yaptınız. Sabırla bu süreci atlattınız, atlatıyorsunuz. Rabbim beterinden bizleri korusun inşallah" dedikten sonra 26 Ocak günü sabah saatlerinde Cezayir, Gambiya ve Senegal ziyaretlerine çıkacağını, bu ziyaretten önde ceprem bölgesine gelmek istediğini söyledi.

Yorumlar (0)