Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimseye, devlet bize bakmıyor dedirtmedik

AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğal afetlerde Türkiye'nin dünyaya örnek olabilecek bir başarıya sahip olduğunu ifade ederek, "Devlet nerede diye afetzedelere sordurmadık" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 10.09.2021, 17:28 11.09.2021, 17:07
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimseye, devlet bize bakmıyor dedirtmedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmasında Erdoğan, felaket bölgelerindeki çalışmalara temas etti.

“Afetzedelere, devlet nerede diye sordurmadık”

Felaket bölgelerine hemen çıkarma yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı, "Barınmadan temel gıda maddelerine kadar vatandaşlarımızın tüm ihtiyacını karşıladık." açıklamasını yaptı. Türkiye'nin dünyaya örnek olabilecek bir afet yönetimine sahip belirten Erdoğan, “Devlet nerede diye afetzedelere sordurmadık." sözleriyle vatandaşların yardımına koşulduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Aşk, insanın sevdiğinde yok olmasıdır ve aşkı biz böyle anladık ve bu yola böyle çıktık. Buradan canı gönülden K. Maraş'ın bütün hanelerini selamlıyorum.  Gençler;  31 Temmuz'da kahramanlar diyarı Maraş'a gelecektik fakat orman yangınları nedeniyle ziyaretimizi ertelemek durumunda kaldık. Maraş’a verdiğimiz sözü yerine getirmekten memnuniyet duyuyorum. Felaketlerin yaşandığı alanlara büyük bir çıkarma yaptık. Barınmadan temel gıda maddelerine kadar vatandaşlarımızın her çeşit ihtiyacını karşıladık. Devlet nerede diye afetzedelere sordurmadık. Türkiye'nin devlet vasfı, son hadiselerle bir defa daha kendini göstermiştir. Artık devletimiz, 80'lerin 90'ların enkaz altında kalan devleti değildir. Bugün hedefleriyle birlikte büyük bir Türkiye Cumhuriyeti vardır. Aynı afetlere maruz kalan Batılı devletler, afet bölgelerine günlerce ulaşamazken devletimiz, vatandaşını asla yalnız bırakmamıştır. Felaketlerin yaşandığı illerin tamamı, devletin yardım elini hissetmiştir. Bu süreç, dünyaya örnek olabilecek bir başarıyla yönetilmiştir.”

“Hak sahiplerine binaları teslim edeceğiz”

“Vatandaşlarımızın afet bölgelerinde zararlarını tazmin faaliyetleri halen sürüyor. Binaların yerine yenilerini inşa etme çalışmalarına başladık. 1 sene içerisinde bunları tamamlayacağız. Binalarını hak sahiplerine teslim edeceğiz. Daha önce depremlere maruz kalan illerimizde bunu sağladık.  Yangın ve sel afetini yaşayan şehirlerimizde de aynısını yapacağız. Tek kaygımız, muhalefetin bu çalışmalara destek çıkması yerine günlük siyasetin tartışmalarına alet etmesidir.

“Muhalefet istismar peşindeydi”

“Vatandaşlarımızın canının ve malının derdine düştüğü bir süreçte muhalefet partileri ne yazık ki istismar peşinde koştular. İftiralarla, yalan terörüne sarılarak insanımızın aklını bulandırmaya çalıştılar. Afet konusunda da muhalefet sınıfta kaldı. Muhalefetin bütün konuları siyasileştirme çabası yine ifşa olmuştur. Biz elbette siyasetimizi, karşımızdaki bu tabloya göre belirlemiyoruz. Bu kifayetsizleri kendi çapsızlıklarıyla bırakıp yolumuza devam ediyoruz. Milletin acısının üzerinde tepinmeyi varsın onlar meziyet sansınlar.”

“Meral Hanım, sen kimi kime benzetiyorsun”

“Varsın onlar ahlaksız siyasetle siyaseti kirletsinler. Ne diyor; İBB Başkanı için; kalkıp Fatih'e benzetiyor. Fatih'in kim olduğunu bunlar anlamamış, bilmiyorlar. Ne diyor, duvarlara yazdılar. Diyorlardı ki 'Zulüm 1453'te başladı.’ Sen kimi kime benzetiyorsun Meral Hanım. Bu yazıları duvara yazanlarla aynı yolda yürüyorsun. Gezi Parkı’nda, Bizans olaylarını yaşayanlarla birlikte yürüyorsun. Sizin hiçbir farkınız yok. Fatih kim, sizler kim? Varsın onlar ben sen kavgasıyla günü kurtarma kaygısı içinde olsunlar, ama hiç endişeniz olmasın dimdik ayaktayız.”

“84 milyonun huzuru için çalışmaya devam edeceğiz”

“Bay Kemal de yine aynı yürüyüşü yapanlardandı. Biz ise Türk siyasetinin kalitesini düşüren kişilere aldırmadan, 84 milyonun bütününün huzuru için çalışmaya devam edeceğiz. Sizin gibi dava arkadaşlarım olduğu için çok gururluyum. Allah’ıma hamdolsun, bugün hem sizinle kucaklaşıyor hem de inşası biten eserlerin açılış sevincini beraber yaşıyoruz. İl Danışma Toplantımızdan sonra toplu açılış töreniyle hizmetinize sunacağımız yatırımların, K.Maraşımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“Her başarının altında sizlerin imzası bulunuyor”

“Sizlerin tespitleri, fikirleri bizim için oldukça kıymetlidir. Bu teşkilatın her ferdi partimizin şehirlerdeki uç beyleridir. Son 19 sene Türkiye’nin karşılaştığı her badireyi gayretlerinizle birlikte aştık. Türkiye'yi tarih sahnesine tekrar taşıyan vizyon projelerine sizlerle birlikte imza attık. Kazandığımız her başarının altında sizin imzanız var.  AK Parti'nin 20 senedir sürdürdüğü millete ve ülkeye hizmet yolunda bize yoldaşlık ettiniz. Bize, desteğinizle hep umut aşıladınız. Problemler karşısında mücadele azmimizi bilediniz."

Yorumlar (0)