Cumhurbaşkanı Erdoğan Karabağ’da: Balkanlar sahipsiz değildir

Bosna Hersek'teki resmi temaslarını tamamlayarak Karadağ’a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadağ ile ikili ilişkileri geliştirmeye ilişkin kararlılığa dikkat çekerken, iki ülkenin istikrara ve barışa ciddi katkılar sağladığına vurgu yaptı.

GÜNDEM 28.08.2021, 16:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan Karabağ’da: Balkanlar sahipsiz değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te resmi temaslarını tamamlayarak Karadağ'a geçti.

“Tarihten gelen bir sorumluluk…”

Karadağlı mevkidaşı Milo Cukanoviç ile bir basın toplantısı gerçekleştiren Erdoğan, Balkanlar'da beraberlik mesajı verdi.

Karadağ'da olmaktan fazlasıyla mutluluk duyduğunu ifade eden Erdoğan, "Nazik daveti ve misafirperverliği için değerli dostum Cukanoviç'e şükranlarımı sunuyorum." sözlerini kullandı.

İki ülke arasında oldukça köklü ilişkiler olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Tarihten gelen sorumluluğun içerisindeyiz. Söz konusu bu ziyaretleri sürdürmeye çalışıyor ve buna önem veriyoruz." açıklamasını yaptı.

“İlk ziyaretimi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Dost ve müttefik devlet Karadağ'a ilk ziyaretimi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Antalya’da Sayın Cumhurbaşkanı'na bir söz vermiştim, geciktiğimi söylemiştim. Artık salgın dinlemeyeceğim, ilk ziyaretimi gerçekleştireceğim demiştim. Ve geldik. İyi ki de buraya gelmişiz. Bu güzel manzaranın içinde basın toplantısını gerçekleştiriyor olmak bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Misafirperverliği ve nazik daveti için değerli dostum Cukanoviç'e şükranlarımı sunuyorum. Karadağ ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkileri oldukça eski dönemlere dayanıyor. Karadağ devletini tanıyan ilk ülkelerden biriyiz. Sayın Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede ikili ilişkileri geliştirmeye ilişkin irademizi bir defa daha teyit ettik.

“250 milyon dolarlık hedef…”

250 milyon dolarlık bir hedef belirlediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“250 milyon dolar değerinde bir hedef ortaya koyduk. Bu hedefi belirleyelim istedik. 250 milyon dolara ilişkin çalışmalarımıza devam edeceğiz. Karadağ’daki Türk özel sektörünün varlığı, ticaret hacmimizi artırmamıza imkan tanıyor. Karadağ'a en çok yatırım yapan 10 ülke listesinde Türkiye de yer alıyor. Ayrıca görüşmemizde, Balkanlar ve bu Balkan ülkelerini ilgilendiren uluslararası meseleleri görüşme imkanı bulduk. Avrupa’nın ve Balkanların önemli bir parçası olan Karadağ ve Türkiye, istikrar ve barışa önemli katkılar sağlıyor. Balkanlar’da, Karadağ'ın barışçıl politikalarını, bütün ülkelerle olumlu ilişkiler geliştirme çabasını takdirle takip ediyoruz. Karadağ'ın NATO'ya katılmasına bütün gücümüzle destek verdik.”

“Geç kalan bir ziyaretti”

“Tarihten gelen bir sorumluluk içerisindeyiz. Söz konusu ziyaretleri sürdürmeye çalışıyor ve buna önem veriyoruz. Bu, çok geç kalmış bir ziyaretti, bu ziyareti yapmanın memnuniyeti içerisindeyim. Bugüne kadar bu kadar güzel bir yeri görmemiş olmak önemli bir eksiklikti bizim için. Biz de bunu gidermiş olduk. Bosna Hersek de ayrıca birlik ve beraberlik içinde sorunlarını ve sıkıntılarını inşallah aşar diye düşünüyorum."

Yorumlar (0)