Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerle iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tuzla'da bulunan bir fabrikada işçilerle birlikte iftar yaptıktan sonra açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 01.05.2021, 21:31 02.05.2021, 15:57
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerle iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a bağlı Tuzla ilçesinde bulunan bir fabrikada işçilerle katıldığı iftar programının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Başbakan olduğum dönemde..."

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

"Başbakan olduğum dönemde 'Emek ve Dayanışma Günü' olarak 1 Mayıs'ı ilan ettik. İşçi kardeşlerimiz ile olan dayanışmamızın en büyük örneklerinden biri de budur. Fakat bunun lafını yapıp ne yazık ki farklı eylemlere çeviren bazı aşırı terörist gruplar bu güzel ve anlamlı günü anlamsız hale getirmenin çabası içerisine giriyorlar. Hamdolsun, son edindiğim bilgilere göre ülke genelinde herhangi ağır sayılabilecek, yaralama gibi bir olay meydana gelmedi. 

"Kimse işçimizin emeğini sömüremeyecek"

Maalesef bu yalnızca bizim ülkemizde yaşanmıyor. Bugün Fransa'nın başkenti Paris'in ne hale geldiğine şahit olduk. Lafa geldiği zaman Paris'i yönetenler de oralarda ikamet edenler de bu olayları çok farklı bir şekilde anlatırken, işte bugün hepiniz görüyorsunuz; Paris'teki tüm dükkanların cam-çerçeveleri kırıldı, yıkıldı, yakıldı. Bunları aynı şekilde Türkiye'de de yapıyorlardı fakat şimdi bunu yapacak fırsatları yok. İşçilerimizin alın terini sömürmek isteyenlere Türkiye'de fırsat vermeyeceğiz."



















Yorumlar (0)