Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Papa arasında 'Filistin' görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Filistin’e karşı saldırıları ile ilgili Papa Francis ile bir görüşme gerçekleştirdi.

GÜNDEM 17.05.2021, 12:37 18.05.2021, 09:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Papa arasında 'Filistin' görüşmesi

İsrail’in, Filistin’e saldırılarına yönelik saldırılarına ilişkin telefon diplomasisini devam ettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis ile bir görüşme gerçekleştirdi.

''Saldırıların muhatabı bütün insanlık''

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Papa ile yaptığı görüşmede Filistin’de bir vahşet yaşandığını, İsrail’in bu saldırılarının muhatabının yalnızca Filistinliler değil bütün Müslümanlar, Hristiyanlar ve tüm insanlık olduğunu belirttiği bildirildi.

İsrail’in insanlık onurunu çiğnediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail karşısında bütün insanlığın birlik olması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  uluslararası kamuoyunu bir defa daha göreve çağırdı. Cumhurbaşkan Erdoğan ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin de sorumluluk bilincini sergileyemediğine vurgu yaptı.

Papa Francis'in İsrail'e ilişkin mesajlarının da önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, tepkilerin ve mesajların uluslararası toplumu, Hristiyan dünyasını harekete geçirmek açısından büyük önem taşıdığını açıkladı.

Yorumlar (0)