Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen AB heyetinden ilk açıklama

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Türkiye ile ikili ilişkilerimize ivme katmak için buradayız, iki tarafa da yarar sağlayacak iş birliği alanlarını görüştük." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 06.04.2021, 18:00 07.04.2021, 12:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen AB heyetinden ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB (Avrupa Birliği) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel'i Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. Söz konusu görüşme, 2 saat 45 dakika boyunca devam etti. Görüşmede, Türkiye ile AB ilişkileri tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

18 Mart Mutabakatı'nın yenilenmesi, 25 yılı deviren Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesi ve vize serbestisi gündemdeydi.

Görüşmenin ardından AB heyetinden bir açıklama geldi.

"AB hazır durumdadır"

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Michel, "AB, Türkiye ile ekonomik iş birliği, halklar arasındaki iletişimi artırmak ve göç için somut gündem sunmaya hazır durumdadır. Avrupa Birliği'nin stratejik çıkarı, Doğu Akdeniz'deki istikrar ve güvenlik ile Türkiye'yle karşılıklı fayda ve olumlu ilişkilerdir." dedi.

"İlişkilere ivme kazandırmak için buradayız"

Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen ise, "Türkiye ile ikili ilişkilerimize ivme katmak için buradayız, iki tarafa da yarar sağlayacak iş birliği alanlarını görüştük. Gümrük Birliği'nin uygulamaya konulmasına dair halihazırdaki zorlukları ele alarak güncelleme için çalışacağız." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)